Öppnar 07:00

Lövångergårdens lunchrestaurang och frukostbuffé

Lövånger, Skellefteå

Lövångergårdens restaurang är främst en lunchrestaurang, öppen alla vardagar 11-14.

Här serverar vi lunchbuffé, alltid med minst tre olika rätter, alltid vegetariskt som ett självklart alternativ, en stor och fräsch salladsbuffé varje dag samt kaffe och kaka efter maten. Vi lägger hög vikt vid hållbarhetsarbete och jobbar enbart med svenskt kött och svensk kyckling. I den mån det går använder vi oss också av så mycket lokalproducerat som möjligt, samt serverar vi klimatkompenserat och ekologiskt kaffe. 

Restaurangen har även öppet för privata tillställningar, konferenser, fester, samkväm, smörgåstårtor, bröllop osv. 

Vi erbjuder en hållbar matupplevelse
Vi använder lokala råvaror och produkter från Fermenteriet, Bryggverket, Kallholmen, FruktUlriceberg, Vallbacka gård, Edgården, Svedjans Ost, Kräkångers ekogård, Kent Sjöstedt fisk, Norrlands Fruktvin och Västerbottens Ost. Vi använder hållbarhetsmärkta råvaror/produkter. Vi använder endast kött från Sverige och alla våra fisk- och skaldjur är certifierade med MSC, ASC och/eller KRAV-märkning. Vi byter ut våra engångsartiklar mot mer hållbara alternativ och vi jobbar för att minska matsvinnet. Du hittar vår meny på fler språk än svenska. Vi erbjuder både veganska och vegetariska alternativ.

Hållbarhet handlar om att inte göra större påverkan på klimatet än behövligt. Att i allt vi gör alltid ha klimatpåverkan och hållbarhet i bakhuvudet. Enkla exempel: inte låta vatten spola längre tid än behövligt, att ta hand om alla råvaror och inte slänga någon mat, sortera allt och fuska inte, städa med mer vatten och mindre kemikalier. För att vara några exempel. Hållbarhet handlar också mycket för oss om ett socialt hållbart samhälle. Där alla kan vara med och bidra på sitt sätt på vår arbetsplats. Alla ska få en chans och alla kan bidra med något. Hållbarhet handlar också om att lämna ett bättre jordklot till våra barnbarn än vi föddes in i. Vi är så pass intelligenta idag att vi måste kunna utveckla jorden framåt istället för att förstöra den.

Kontaktinformation

Kungsvägen 31
93261 Lövånger
Telefon: 0913-10203

E-post: bokning@lovangergarden.se
Hemsida: http://www.lovangergarden.se

Öppettider

  1. Idag07:00-09:00
  2. Måndag07:00-14:00
  3. Tisdag07:00-14:00
  4. Onsdag07:00-14:00
  5. Torsdag07:00-14:00
  6. Fredag07:00-14:00
  7. Lördag07:00-09:00

Måndag-Fredag 11:00-14:00


After Works alla fredagar i maj: 17.00-22.00

Prisinformation

Lunchbuffé i Lövångergårdens restaurang

"En av Sveriges bästa lunchrestauranger.:" (citat massa med gäster)

Alltid minst tre olika rätter och alltid vegetariskt alternativ framme. Alltid svenskt kött och svensk kyckling och 100% klimatkompenserat kaffe.

Stor och superfräsch salladsbuffé.

Kaffe och hård kaka efter maten. 

 

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Lövångergården är ett företag som startats i maj 2019. 
Lövångergården jobbar hårt med hållbarhetsarbete och vill vara en självklar del i Lövångerbornas vardag och kunna hjälpa till med allt gästerna efterfrågar.

Vägbeskrivning

Från E4:an, ta av i Lövånger, skyltar mot Lövånger Kyrkstad.
Kör 600 meter igenom Lövånger.
Man hittar Lövånger kyrkstad på vänster sida. Efter stugbyn ta vänster.

Hitta hit