Smaka på Burträsk

BURTRÄSK, Skellefteå

Välkommen på en dagstur genom en vacker landsbygd där vi besöker lantgårdar, Västerbottensost besökscenter samt Edelviks Trädgård. Lantgårdarna arbetar ekologiskt och djurvänligt för att få fram de bästa smakerna. Ett smakfullt och klimatklokt alternativ.

DAGSCHEMA:

10.00 Edelviks trädgård
Föredragning om skapandet av Edelviks trädgård. En matträdgård och eget bageri som producerar till trädgårdscaféet. En kopp kaffe/te med kaka till serveras.  Ni får också en visning av Edelviks herrgård och dess historia berättad.  

12.00 Järvtjärns utegrisar
Här bökar ett gäng lyckliga utegrisar. Gården drivs småskaligt och med fokus på miljö och hälsa av familjen Jonsson. Hanteringen gör också att grisarna blir tama och gärna kommer fram till dig.

Familjen Jonsson serverar en bricka med olika egenproducerade delikatesser gjord av gårdens smakrika kött samtidigt som gårdens och familjeföretagets historia presenteras. Dryck ingår.

14.30 Renbergsvattnets lantbruk
En modern KRAV-märkt mjölkgård med cirka 65 mjölkande kor. Gården har varit i familjens ägo sedan 1600-talet. Lantgården inrymmer också världens minsta gårdsbutik – Lill Einars - som är en sevärdhet i sig. Besöket ger en inblick i vad det innebär att vara en hållbar stor lantgård samt vilka krav som ställs på utrustning och ägare.

16.00 Västerbottensost besökscenter
Som kronan på verket besöker vi självklart Västerbottensost besökscenter där vi får historien om mejeriet återberättad av en kunnig guide. Vi får också se historien i bild i museidelen. Förutom detta får ni provsmaka den exklusiva Västerbottensosten. Eller varför inte ta chansen att köpa en exklusiv del av Västerbottensosten över disk? En Västerbottenspaj med fyllning av lax eller lufttorkad skinka serveras som avslutning.

17.30 Burträsk saluhall
En sammanslutning av lokala matproducenter. I saluhallen hittar du ortens olika högkvalitativa produkter som kött, fisk, ost, bröd mm. Ta med kylväskan och handla hem lokalproducerat. Saluhallen erbjuder också provsmakning av sina lokala produkter.  

Kontaktinformation

SKELLEFTEVÄGEN 1
BURTRÄSK
Kontaktperson: OVE JOHANSSON
Telefon: 0914-795113
Telefon: 070-2740101
Bokning: 070-2740101

E-post: tradgard@edelvik.se
Hemsida: www.edelvik.se/tradgard

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Öppet mot bokning 1 juni - 31 augusti.

Hitta hit