Smaka på Burträsk

BURTRÄSK, Skellefteå

10.00 Edelviks trädgård

Föredragning om skapandet av Edelviks trädgård. En matträdgård och eget bageri som producerar till trädgårdscaféet. En kopp kaffe/te med kaka till serveras.  Ni får också en visning av Edelviks herrgård och dess historia berättad.  

12.00 Järvtjärns utegrisar

Här bökar ett gäng lyckliga utegrisar. Gården drivs småskaligt och med fokus på miljö och hälsa av familjen Jonsson. Hanteringen gör också att grisarna blir tama och gärna kommer fram till dig.

Familjen Jonsson serverar en bricka med olika egenpruducerade delikatesser gjord av gårdens smakrika kött samtidigt som gårdens och familjeföretagets historia presenteras. Vegetariskt alternativ erbjuds. Dryck ingår.

14.30 Renbergsvattnets lantbruk

En modern KRAV-märkt mjölkgård med cirka 65 mjölkande kor. Gården har varit i familjens ägo sedan 1600-talet. Lantgården inrymmer också världens minsta gårdsbutik – Lill Einars - som är en sevärdhet i sig. Besöket ger en inblick i vad det innebär att vara en hållbar stor lantgård samt vilka krav som ställs på utrustning och ägare.

16.00 Västerbottensost besökscenter

Som kronan på verket besöker vi självklart Västerbottensost besökscenter där vi får historien om mejeriet återberättad av en kunnig guide. Vi får också se historien i bild i museidelen. Förutom detta får ni provsmaka den exklusiva Västerbottensosten. Eller varför inte ta chansen att köpa en exklusiv del av Västerbottensosten över disk. En Västerbottenspaj med fyllning av lax eller lufttorkad skinka serveras som avslutning.

17.30 Burträsk saluhall

En sammanslutning av lokala matproducenter. I saluhallen hittar du ortens olika högkvalitativa produkter som kött, fisk, ost, bröd mm. Ta med kylväskan och handla hem lokalproducerat. Salhallen erbjuder provsmakning av lokala produkter. 

Kontaktinformation

Edelviks Trädgård
SKELLEFTEVÄGEN 1
BURTRÄSK
Kontaktperson: OVE JOHANSSON
Telefon: 0914-795100
Telefon: 072-2118169
Bokning: 072-2118169

E-post: info@edelvik.se
Hemsida: www.edelvik.se

Res med kollektivtrafiken

Hitta hit