SHELTER - Virtuell flykt till verkligheten

Exploratoriet Skellefteå Science Center, Skellefteå

70,8 miljoner är just nu på flykt undan konflikter och naturkatastrofer i världen. Av dessa är 29 miljoner barn. Hos oss får du följa med på en virtuell resa till tre världsdelar där familjer tagit sin tillflykt till mer eller mindre permanenta nödbostäder i läger som successivt bildat nya samhällen. Besökarna bjuds in ett tält som tillhandahålls av hjälporganisationen Shelterbox – i tältet finns detaljer som sovplatser och annan utrustning som ofta förekommer. Med hjälp av VR får besökarna för en stund hamna på olika ställen. till exempel i ett klassrum eller hemma hos någon familj.

Utställningen har nyligen plockats ned från Tom Tits och nu satts upp Exploratoriet! I samband med utställningen erbjuder vi även workshops för hela familjen i temat naturens krafter; gör ditt egna vulkanutbrott och konstruera din byggnad och testa hållfastheten på våra jordbävningsplattor.

Genom att uppleva, experimentera och utforska tillsammans i denna utställning skapas större förståelse för olika människoöden och man får perspektiv på den tygga tillvaro vi i detta land lever i.

Utställningen finns på Exploratoriet från februari till 17 maj 2020.

Aktörerna bakom utställningen: Arkitekter utan gränser, Common Ground Pictures och Solaris Filmproduktion.

Exploratoriet har satt upp utställningen i samarbete med Skellefteås Rotaryklubbar och Inner Wheel.

I samband med utställningen Shelter håller vi föreläsningskvällar med guidad tur i utställningen och i VR, läs mer om det på exploratoriet.se

Läs mer om utställningen och entrépriser på exploratoriet.se

Hitta hit