Nordsken - Spel, Kultur & Kreativitet

Sara kulturhus, Skellefteå

I år har vi bytt på både datum och plats. Inte nog med det: för att göra Nordsken ännu mer inkluderande och välkomnande kommer årets event att vara helt gratis! Välkommen till Sara Kulturhus i Skellefteå den 28-29 December.

Nordsken är en festival för alla åldrar med fokus på spel, kultur och kreativitet. En hyllning till människors fantasi och påhittighet som vill aktivera sina besökare och få dem engagerade i hobbies och fritidsaktiviteter.

Nordsken är unikt, ingen annan kombinerar olika former av kultur på det vis som vi gör. 

Nordsken arrangeras årligen och har som mest dragit kring 10 000 unika besökare vilken även gör oss till norra Skandinaviens största spel- fantastik- och nördevent.

Första upplagan av Nordsken arrangerades våren 2012 på Scandic i Skellefteå. Det var i början ett relativt litet event som byggde vidare på ett LAN skapat av Dreamhack - men vi expanderade konceptet till att även innefatta analoga spel (bräd-, figur- och kortspel) och populärkultur (film, serier, teater, lajv, etc.). Vi har alltid haft stora ambitioner och med tiden har eventet utvecklats till att bli en plats som även namnkunniga internationella aktörer ser som ett viktigt besöksmål. I takt med den utvecklingen krävdes andra lokaler, därav bytte vi först till Skellefteå Kraft Arena och nu till det nybyggda Sara kulturhus, mitt i Skellefteå centrum.

På Nordsken hittar du som besökare en uppsjö av aktiviteter och utställare.
Här kan du hänga med karaktärer från Star Wars, köpa hemlagat godis eller nördprylar, spela brädspel eller 8-bitars TV-spel med kompisar, ta en fika, se lokalproducerade kortfilmer, visa upp din Cosplay-outfit, vara med i levande rollspel, pyssla, måla spelfigurer, se på LEGO-byggen, spela flipper och arkadspel, etc.

PROGRAM

Varmt välkomna till under mellandagarna för två hela dagar med spel, kultur och kreativitet!

28dec 10:00 - 19:00 Sara kulturhus
29dec 10:00 - 19:00 Sara kulturhus

Kontaktinformation


Skellefteå
Kontaktperson: Magnus Johansson
Telefon: 076-7613116

Arrangör: Nordsken

E-post: info@nordsken.se
Hemsida: https://nordsken.se/

Hitta hit