När prinsen kom till byn - filmen

Västerbottensteatern, Skellefteå
 
VBT PLAY
Vi ställer om och flyttar vår verksamhet till den digitala arenan i dessa virustider. På VBT play kan du se tidigare föreställningar och digitala påhitt som Västerbottensteaterns personal nu fått mer tid till. Material läggs upp löpande. Håll fysiskt avstånd, håll kontakten på andra sätt och tvätta händerna så ses vi lajv framöver!
 
Gunnar Eklund i en helt ny berättarföreställning - en fri tolkning av Torgny Lindgrens berättelse I Brokiga blads vatten.

”En dag när moster Lydia stod vid köksbordet - ja det var under kriget och hon hade just kokat tre fläskläggar som hon skulle plocka köttet av - knackade självaste prins Eugen försiktigt tre gånger på dörren innan han steg in. Moster Lydia visste ju inte alls vem det var och ropade:
Plats! Plats! Prins Eugen ställde sig genast i givakt men det var inte åt honom hon skrikit, utan åt den danska doggen Lola som hon fått i stället för betalning av en nasare från Boden som stulit´na i Bygdsiljum…”
Vilken sanning det ligger i det här - att prins Eugen skulle ha kommit på besök hos moster Lydia i Norsjö - är inte så lätt att veta då hennes systerson, och tillika berättelsens författare, heter Torgny Lindgren. Han skrev en gång till Gunnar Eklund att ”man icke ska vara återhållsam då man ljuger.”

Vi på Västerbottensteatern är mycket glada att få Gunnar Eklund tillbaka i huset med en helt ny Torgny-föreställning. Få skådespelare har väl tolkat Torgny Lindgrens texter ochkaraktärer så ofta som han. Allt från Skrävel Jani i Ormens väg på hälleberget till berättelsen om Skräddare Molin som också spelades in för TV. Och nu, tio Torgnyproduktioner senare, presenterar vi stolt När prinsen kom till byn - en fri tolkning av I Brokiga Blads vatten - en färgglad berättelse om livet och kärleken till konsten. Av och med Gunnar Eklund, i regi av Bobo Lundén.
Boka

Prisinformation

 Gratis visning

 

Stötta vårt teatercafé med ett digitalt pausfika.

Swisha 50 kr till 123 602 0085

 

Fakta

 

 
 

Hitta hit