Torfrid Olssons konstmuseum

BYGDETRÄSK, Skellefteå

I byn Bygdeträsk, invid Europas längsta björkallé, hittar du ”Norra Sveriges förnämsta konstmuseum”. Museet visar Torfrid Olssons (1913-2003) konstnärsskap med egensinniga och originella konstverk i många olika tekniker och material samt historik, ateljé och mycket annat med anknytning till Torfrids mångåriga konstnärsbana.

Konstnären finns representerad på bl.a. Moderna Museet, Nationalmuseum, Västerås och Göteborgs konstmuseum samt via ett antal offentliga utsmyckningar. År 2013 släpptes ”Till fruktbarhetens lov” – Boken om Torfrids liv och konstnärskap.

Museet tar emot både bokade grupper och enskilda spontanbesökare och är lika attraktivt och intressant för den konstmedvetne som det är för en nyfiken förbipasserande. Årligen visas även verk av någon av Torfrid Olssons konstnärsbekanta. År 2019 och 2020 visas en del historik och alster av den kände formgivaren och keramikern Stig Lindberg med rötterna i Bygdeträsk.

Efter konstupplevelsen är du varmt välkommen till vårt café med hembakt fikabröd, glass och vår uppskattade "museumchoklad".

Fakta

Öppettider och entréavgifter – Se www.torfridolsson.se alternativt ring 073-0806752 där även gruppbesök kan bokas för andra tider än angivna öppettider.

Faciliteter

  • Café