VÄLKOMMEN TILL GÅSÖREN

Skellefteå

EN STUND ATT MINNAS

Gåsören är liten en ö i Bottenviken cirka 1.5 mil från Skellefteå. Det var en fyrstation sedan 1881, lotsplats 1904–1967 och är idag ett fint utflyktsmål under somrarna.
Följ med ut till Gåsören och upplev Skellefteås skärgård och se en annan sida av Skellefteå. Här kan ni få en stunds avkoppling och njuta av sommaren.

UPPLÄGG

Vi hämtar dig och dina gäster i Skellefteå och åker till Skelleftehamn med buss alternativt bil. Resan tar 15–20 min. I Skelleftehamn kliver vi på Wågabåten, en gammal fälbåt, som tar oss ut till Gåsören (turen tar ca 15 min). Vid dåligt väder åker vi sjötaxi.

Väl framme på Gåsören bjuder vi på lunch tillagad över öppen eld. Vi äter antingen inne i en gammal fiskebodeller utomhus, beroende på väder.

Efter lunchen tar  vi en kortare guidad tur i den gamla fyren, lotshuset och sjöbodarna. Vill gästerna ströva fritt och upptäcka omgivningarna på egen hand går det naturligtvis bra. Kaffe med något gott till serveras efter den guidade turen.

På ön finns en bastu så varför inte ta ett dopp i havet och sen in i värmen.

När vi känner oss nöjda åker vi tillbaka till stan och hotellet.

Prisinformation

Kostnad 875 kr/person inklusive moms. I kostnaden ingår transport t/r Skellefteå, båttur, lunch, kaffe och guidad tur på Gåsören. Minst 5 personer.

Fakta

Gåsörens gamla fyrplats med dess byggnader ägs och förvaltas av Svenska Kryssaklubbens Bottenvikskrets. Vill du hyra plats i Lotshuser finns hyresvillkor och andra upplysningar på hemsidan, läs här

Hitta hit