Stängt för säsongen

Vildmarksutställning och ”Viltbrädan” - Drop-in

Svansele, Norsjö

Under sommaren håller vi öppet för Drop-in dagligen fr o m 22 juni – t o m den 16 augusti, mellan kl. 11-18. Samla familjen eller vännerna och njut av miljöerna i vildmarksutställningen, Sveriges största viltsamling.

I samband med besöket i Vildmarksutställningen finns möjlighet att köpa en bit mat. Vår huvudrätt är ”Viltbrädan” som består av älgkött, renkött, ädelfisk, potatis, lök och grönsaker. Norrländska råvaror som bas. Självklart ingår bröd, dryck och kaffe. Hos oss äter ni tills ni är mätta och sen lite till om ni vill. 

Vi erbjuder även aktiviteter vid sidan om såsom yxkast, lasso och pil-blås/kast.

En guidefilm ca. 30 minuter ”rullar” hela dagen. Besök vår unika utställning på 1800 m² med över 600 djur monterade på ett naturtroget sätt i rum som ser ut, känns och även luktar som vildmarken, gamla vapen, flottningsepok, miniatyr-fors, fiske m.m.

Viltbräda kan fås från ca 11:30, om man beställt vid 11-tiden i samband med entrén till Vildmarksutställningen, sista tid för beställning av Viltbräda är 16:30. Vildmarksutställningen är öppen mellan 11:00-18:00 dagligen.

Det är inget bokningskrav under drop-in, men sällskap över 20 personer får gärna meddela att man kommer för att underlätta planering. 

Kontaktinformation


93651 Svansele
Telefon: 0915-21003

E-post: bokning@svansele.se
Hemsida: http://svansele.se/

Öppettider

 1. IdagStängt för säsongen
 2. MåndagStängt för säsongen
 3. TisdagStängt för säsongen
 4. OnsdagStängt för säsongen
 5. TorsdagStängt för säsongen
 6. FredagStängt för säsongen
 7. LördagStängt för säsongen

Alla dagar i veckan från och med den 22 juni - 16 augusti mellan klockan 11:00 - 18:00

Fakta

Corona- anpassad verksamhet
Hos oss på Svansele Vildmarscenter ser vi att vårt ansvar i första hand är att prioritera hälsan hos våra gäster och våra medarbetare samt att göra vad vi kan för att förhindra fortsatt spridning. Vi bevakar utvecklingen och följer rekommendationer som utfärdas av Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter för att minimera smittspridning och samtidigt kunna bidra med upplevelser, glädje och gemenskap

Inför vår öppning av vårt sommarevenemang (22 juni – 16 augusti) i år kommer vi vidta flera försiktighetsåtgärder. Bland annat har vi skärpt och utökat våra rengöringsrutiner ytterligare. Framförallt prioriterar vi rengöringen av kontaktytor såsom kortterminal, dörrhandtag, porslin, nycklar, lysknappar, toaletter, etc. Sängkläder och handdukar tvättas alltid i tvättmaskin. Vi tillhandahåller handsprit.

Vi kommer fortsättningsvis att servera vår viltbräda / mat på brännbara tallrikar ”över disk” utomhus för att förhindra smittspridning mellan gästerna. Redan nu är våra sittplatser utomhus fördelade över stor yta, glest mellan borden och om antalet besökare stiger så placerar vi ut flera sittplatser. I museet förbereder vi för en museiupplevelse som följer riktlinjer och rekommendationer kring det nya coronaviruset. Vi har vidtagit försiktighetsåtgärder för att undvika risk för smittspridning och trängsel i lokaler och köer, både inomhus och utomhus.

För närvarande är vår ambition att vi kan öppna upp Vildmarkscentret som vanligt efter midsommar. Om vi får direktiv från myndigheter eller vi måste göra annan bedömning är vi beredda att vidta andra åtgärder.

Vi håller omtänksamt avstånd till varandra och stannar givetvis hemma vid symtom. 

Faciliteter

 • Restaurang
 • Uteservering
 • Lunch
 • Båtuthyrning
 • Cykeluthyrning
 • Fritidsfiske
 • Konferensmöjligheter
 • Kreditkort accepteras
 • WC/Toalett
 • Kaffe/Te
 • Parkering
 • Bussparkering
 • Tillgänglig toalett
 • Information

Hitta hit