Hyr din Egna sommarstuga i unika Lövånger Kyrkstad

LÖVÅNGER, Skellefteå

När sommaren inte blir som den brukar vara, då måste man tänka om och göra saker man inte brukar göra. 

På Lövångergården har vi valt att göra just detta. Vi har valt att, exklusivt denna sommar 2020, gå ut med superbra månads- och veckopriser på våra stugor.

Vi gör detta då vi vill att alla ska få en möjlighet att "åka till sin sommarstuga" i sommar. Vi vill att alla ska få en möjlighet att uppleva naturen, de norrländska sjöarna, vandringslederna, cykellederna och finna sitt egna lilla smultronställe. 

I närområdet runt Lövånger kryllar det av dessa smultronstället och man kan lätt roa sig hela sommaren med att utforska, cykla, vandra och lära sig om såväl fåglar som kyrkstäder här. Eller hur låter inte Bjuröklubb, Ostens Lager, Kallvikshamnen, Bissjön, Munkviken osv.. listan kan göras mycket lång! 

Inte nog med det; när du inte orkar laga din egen mat eller ta dig någonstans, finns det gott om saker att göra på Lövångergården eller dess stenkastområde; ät på restaurangen, "Gör-din-egen-Våffla"- våffelstugan, spela boule, volleyboll eller traska dig in i grönskande naturreservatet Gärdefjärden som ligger som närmsta granne. Eller varför inte bara drömma sig bort och vandra längs kyrkstadens röda stugrader?! 

Lövånger Kyrkstads stugor är ett unikt boende där samtliga stugor är byggda under 1700-talet och uppfördes då kyrkogästerna hade en lång väg att fara till sina söndagsgudstjänster. Än idag är ett tiotal av de 117 stugor som finns i Lövånger Kyrkstad privatägda och har ärvtsi generationer inom familjen. 

Samtliga stugor är upprustade till en god standard, och började renoveras under 1950-talet av länsstyrelsen och hembygdsföreningen. Än idag renoveras och uppdateras stugorna årligen, självklart medden bibehållna tidsenliga charm, som är mycket svåra att ta ifrån dem. Varje stuga har privata badrum, ett pentrykök samt mindre kylskåp för självhushåll efter behov.

Lövånger Kyrkstads stugor tillhör en av världens bäst bevarade kyrkstäder där man fortfarande har möjlighet att hyra för övernattning i, och i år, 2020, kan man alltså hyra dessa exklusivt under längre perioder hela sommaren.

Kontaktinformation

Lövångergården, AB
Kungsvägen 31
93261 LÖVÅNGER
Telefon: 0913-10203
Telefon: 072-5192615

E-post: bokning@lovangerkyrkstad.se
Hemsida: www.lovangergarden.se

Öppettider

Lövångergårdens Våffelstuga & reception har öppet alla dagar 15/6-16/8 kl 10-22.

Lövångergårdens restaurang har öppet måndag-fredag kl 11-14

Mer från Lövånger Kyrkstad

Utbud

Prisinformation

Stugorna hyrs ut under veckor eller månad: 

1-bädds stugor: 

1500:-/vecka eller 3999:-/månad 

2-bädds stugor 

2500:-/vecka eller 6990:-/månad

3-bädds stugor 

3750:-/vecka eller 9490:-/månad 

 

I mån av plats finns även större stugor. Fråga gärna! 

Res med kollektivtrafiken

Följ vägen igenom Lövånger. Efter 500 meter hittar man Lövånger Kyrkstad på vänster sida. Går inte att missa med sina många rader med röda stugor.

Fakta

Stugorna är i storlekar med allt från 1-5 bäddar i varje stuga. 
Varje stuga har egen ingång, privat badrum, litet kylskåp och pentrykök. 

Under sommarhalvåret använder vi upp till 100 bäddar, i cirka 45 stugor. 

Faciliteter

Bar
Uteservering
Lunch
Dusch
Bollspel
Boule
Café
Cykeluthyrning
Fritidsfiske
Husdjur välkomna
Kokmöjligheter
Konferensmöjligheter
Kylskåp
Kök
Latrintömning för fasta tankar
Restaurang med fullständiga rättigheter
Pub
WiFi
Frukostservering
Vandringsled
Året runt öppet
Parkering
Bussparkering
Historisk plats
Naturreservat

Hitta hit