Kejsarn av Portugallien på Stadshotellet

Quality Hotel Skellefteå Stadshotell Grupp- & Konferens, Skellefteå

Jan och Kattrina är nog fattiga, men sin stuga har de och sin älskade dotter Klara Fina Gulleborg! En sol och en glädje har hon varit alltsedan hon föddes för sjutton år sedan, kvicktänkt och vacker och med en obeskrivlig tur. När den nye husbonden vill ha betalt för marken där deras stuga står, erbjuder sig Klara-Gulla att resa åt Stockholm för att tjäna ihop det som behövs.

Och jo, pengarna skickar hon men själv blir hon kvar i stan. Hemma i Askedalarna börjar skvallret gå om hur hon egentligen fick ihop de där pengarna. Men Jan tyder tecknen och skapar sin egen sanning om vad som hänt, dottern har blivit upphöjd till kejsarinna -och därmed är ju han en kejsare! Han slutar gå på dagsverke, Kattrina får försörja dem båda, varje dag väntar han på bryggan på dotterns härliga återkomst. När Klara-Gulla väl återvänder efter femton långa år, blir inget som det var tänkt ...

I Västerbottensteaterns föreställning är det Jan och Kattrina som tillsammans berättar om vad som hände, om hjärtan som kom till liv och bultade av sorg och längtan. Det handlar om föräldrar och barn, om att lämna och komma tillbaka, om försoning och skuld, och om en kärlek som är så stor att den både bär och förgör.

Ela Baumann, som gjorde koreografin till sommarteatern Tre Kärlekar är tillbaka och tillsammans med Caj Nyqvist skapar de föreställningens rörelse och musik. På scenen står radarparet från Släktkalaset, Mikael Lindgren och Anna ”Pluck” Söderling.

ENG: The Emperor of Portugallien. The story of Jan and Kattrina in Skrolycka and their beloved daughter Klara-Gulla. After a novel by the famous author and Nobel recipent Selma Lagerlöf. In Swedish.

 
 
Boka

Prisinformation

Ord pris: 350 kr ink. fika

Ungdom/stud 235 kr ink. fika

 

Fakta

Författare: Selma Lagerlöf
Manus & regi: Åsa Ekberg
Scenografi o kostym: Astrid Maya
Mask & peruk: Helena Andersson
Medverkande: Mikael Lindgren, Anna ”Pluck” Söderling

 
 
 

Hitta hit