Föreläsning med Linda Tedsdotter

Skellefteå

Konstnären Linda Tedsdotter (f 1975) arbetar ofta platsspecifikt där hennes konst på något sätt är relaterad till den plats och det sammanhang som den är en del av. Hon är aktuell med utställningen Untitled på Göteborgs konstmuseum som visar hennes konstnärliga process ” Apocalypse Insurance – Gardening ” som påbörjades precis innan Covid-19 pandemin satte igång. Ett projekt som startade med att vara en rolig idé att ”preppa” sig med kunskap om odling som utvecklades till att konstnären på allvar förberedde sig för eventuella matsanktioner.

Linda Tedsdotter ser sig själv som en prepper-konstnär, hon föreställer sig framtida scenarier och vad hon kan tänkas behöva för att överleva dem, och gör sedan konstverk som på olika sätt ska hjälpa henne ta sig igenom dessa dystopiska tider.

Tedsdotter är född i Laisvall och utbildad vid Konsthögskolan Valand (1996 - 2001) och arbetar utöver sin konstnärliga verksamhet som lärare vid Dômen Konstskola och som frilansande curator.

Plats: Hallen, Nordanå

Länk till anmälan Linda Tedsdotter: https://simplesignup.se/event/171468

Arr: Skellefteå kommun/Skellefteå konsthall

Projektet Lyssna!

Tillsammans med Färgfabriken och Virserums konsthall har Skellefteå konsthall under våren 2020 arbetat med konst och klimatprojektet "Lyssna - i gränslandet mellan kunskap och känslor" där ungdomar, konstnärer och forskare tillsammans undersöker vad det är att vara människa i de utmaningar klimatförändringarna ger oss. Ett kollektivt utforskande som undersöker kunskap och känslor, mellan klimat och platser, mellan omvärlden och jaget.

Boka
17okt 13:30 - 14:30

Kontaktinformation

Skellefteå kommun

93131 SKELLEFTEÅ
Kontaktperson: Anna-Karin Larsson
Telefon: 0910-735000

Arrangör: Skellefteå kommun/Skellefteå konsthall

E-post: anna-karin.larsson@skelleft...
Hemsida: https://www.skelleftea.se/u...

Vägbeskrivning

Hallen, Nordanå

Hitta hit