En kväll med Petter

Scen 1, Skellefteå

”En kväll med Petter” — en helkväll signerad artisten & textförfattaren själv, där publiken bjuds med på en musikalisk resa genom Petters karriär. Material från hela Petters repertoar, inklusive sprillans nya låta, varvas med varmt berättande om Petter, av Petter – på ett sätt vi aldrig tidigare fått se honom. 

Längs en musikalisk resa kommer publiken vaggas in i alla känslor och element i Petters värld där han visar helt nya sidor av sig själv.

Petter har verkat i musikens tjänst i över 20 år. Med hela 14 fullängdsskivor i sin repertoar har han sålt ut turnéer, storslagna konserter och svettiga klubbkvällar landet över. I augusti 2018 firades Petters 20-årsjubileum med fem utsålda kvällar på Mosebacketerrassen och hela tre skivsläpp – varav ett på minuten 20 år efter debutalbumet.

– Jag har varit artist i över 20 år och visste att jag ville hålla på med det här hela mitt liv. Därför har det varit viktigt för mig att växa med min publik och alltid gräva där jag står. Det har varit en lång resa, jag har haft jäkligt kul på vägen och nu gör jag en helt unik föreställning av det, säger Petter och fortsätter:

– Publiken kommer tas med på en musikalisk resa genom högt och lågt, det kommer vara stillsamt, energifullt och jag kommer ha en fantastisk orkester och stråkensemble med mig. Folk har hört mig föreläsa och här vill jag väva ihop min berättelse med min musik.

Som en av Sveriges största artister har han sedan skivdebuten 1998 – utöver att ha fortsatt leverera musik i världsklass – byggt ett mindre imperium med sina färdigheter som författare, sommelier, krögare och föreläsare. Han har släppt 14 skivor, vunnit Grammispriser, utsetts till Årets talare, givit ut tre böcker och belönats med antingen guld eller platina för samtliga skivor han släppt.

Det akustiska albumet ”Skeppsholmen” släpptes i oktober 2016 och öppnade dörren för ett mer avskalat livekoncept.

Boka

Fakta

Biljetter säljs på www.ticketmaster.se

Hitta hit