Vandring Svarttjärn/Havsvågen

Svarttjärn, Skellefteå

Välkommen till Svartjärns vandringsled. Här vandrar vi genom vacker natur, stora klippstensfält och gammal tallskog. Havsvågen är ett stort klapperstensfält med stenar som ligger i "vågor".
Där finns också ett stort utkikstorn format som en älg, med vyer som den klaraste dagen sträcker sig ända ut till havet.

Genom vandringen tar vi korta stopp för att berätta om historian, naturen och skogen samt vad som format den. I slutet av vandringen bjuder vi på en lättare fika vid utkikstornet med tillhörande grillkåta.

Deltagarna tar sig ut till Svarttjärn för egen maskin. Parkering längst upp vid anvisad P-plats på området där starten är för turen, guiden kommer att finnas där och möta upp deltagarna.
Minimum 8 personer. Kängor eller stövlar rekommenderas då det bitvis kan vara blött på leden.

Minimum 8 personer. Kängor eller stövlar är att rekommendera då det bitvis kan vara blött. Vi bjuder på lättare fika under turen.

Det lättare fikat innebär kaffe, bulle/kaka samt saft till de som vill ha.
Om det är allergier fixar guiden annat alternativ. Meddela ev. allergier till Skellefteå Turistcenter tel. 0910-452515 eller biljett@visitskelleftea.se
 

Boka
19maj 19:00 - 22:00
02jun 19:00 - 22:00
16jun 19:00 - 22:00

Kontaktinformation

Svarttjärn
Svarttjärn
Kontaktperson: Niklas Mossberg
Telefon: 70-6868511

Arrangör: Birki Skog

E-post: Niklasmossberg@hotmail.com

Prisinformation

190 kr per person, lättare fika ingår i turen.

 

Barn 0-12 år gratis, men behöver fribiljett som hämtas/skickas digitalt via Skellefteå Turitscenter tel. 0910-452515 eller biljett@visitskelleftea.se

Fakta

Guide är Niklas Mossberg.

Turen är ca 3 timmar.

Arrangör: Birki Skog.

Hitta hit