Stängt för säsongen

Västerbottensost i Edelviks Herrgård sommaren 2021

BURTRÄSK, Skellefteå

När Västerbottensost besökscenter är stängd p g a covid-19 erbjuder Edelviks Trädgård en mindre utställning om Västerbottensost historia som installeras i Edelviks herrgård under perioden 22 Juni - 8 augusti.

 Historien om Västerbottensost® tar oss tillbaka ända till 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade det mytomspunna receptet. Sägnen säger att det var en uppvaktande friare som störde henne så att ystningen drog ut på tiden och att det är den kärlekssagan som är anledningen till att Västerbottensost föddes. Om detta är sant eller ej kan vi bara sia om..


Men att Västerbottensost® har en lång och mytomspunnen historia är det ingen tvekan om. Utställningen i Burträsk ger dig en spännande inblick i både historien bakom Västerbottensost® och den mystik som omger den unika smaken.

Provsmakning och försäljning av exklusiva delar av osten samt dagliga guidade turer om historien om Västerbottensost och Edelviks anrika herrgård från 1817. 

I Edelviks området finns också det populära utecaféet i en härlig trädgårdsmiljö med försäljning av Västerbottenspaj, sallader, räksmörgåsar och gofika från eget bageri.

Guidade turer erbjuds varje Tisdag-Fredag.22/6-27/7 

14.00 Guidad tur historien om Västerbottensost och Edelviks herrgård

Kontaktinformation

Skelleftevägen 1
BURTRÄSK
Kontaktperson: Ove Johansson
Telefon: 070-2740101

E-post: tradgard@edelvik.se
Hemsida: www.burtraskexperience.se

Öppettider

  1. IdagStängt för säsongen
  2. SöndagStängt för säsongen
  3. MåndagStängt för säsongen
  4. TisdagStängt för säsongen
  5. OnsdagStängt för säsongen
  6. TorsdagStängt för säsongen
  7. FredagStängt för säsongen

Res med kollektivtrafiken

Hitta hit