DECIBEL - hör, rör och gör ljud

Exploratoriet Science Center, Skellefteå

Vad är egentligen en ljudvåg? Hur funkar hörseln? Kan man känna ljud? Hur ser den tekniska utvecklingen inom ljud ut? Hur hanterar vi och använder ljud i framtiden? Med utställningen DECIBEL - hör, rör och gör ljud vill vi givetvis höras, men även skapa intresse för teknik och naturvetenskap.

För den mer vetgiriga finns även ljudlabbet där du experimenterar med ljud. Hur tar sig en ljudvåg fram? Kan man se den? Vad är resonans? Ljud är något vi ofta tar som självklart, ljud är ljud. Men har du någon gång funderat på VAD ljud egentligen är och hur det samspelar med naturens lagar? Visste du att man inte kan höra ljud i rymden? Välkommen till oss och ta reda på varför! Ljudlabbet är lämpligt för barn i alla åldrar, yngre barn tillsammans med vuxen.

Utställningen är producerad av Exploratoriet, delar i utställningen har tagits fram samarbete med bland annat Stefan Lindberg med bakgrund som ljuddesigner på RISE och Johan Berglund på Berglund Instrument.

Välkommen till utställningen DECIBEL för en ljudlig upptäcktsresa!

Givetvis så finns fler spännande aktiviteter på Exploratoriet, här kan du utforska, uppleva och upptäcka med hela kroppen och alla sinnen i vår utställningshall på 800 kvadratmeter. Passa även på att delta i workshopen LEGO WeDo - bygg och programmera din robotsnigel. Hos oss experimenterar du med teknik och naturvetenskap.

Vi följer restriktionerna med anledning av Covid -19. Begränsat antal besökare, förköp din biljett här innan du kommer för garanterad plats!

Här du läsa mer om Exploratoriet Science Center och våra övriga aktiviteter.

Hitta hit