Woodlife Sweden

Södra foajen, Sara Kulturhus, Skellefteå

Välkommen till Woodlife Sweden!

Sverige har en lång tradition av att använda naturens råvaror i samhällsbyggandet. Inte särskilt förvånande eftersom skogen täcker 70 procent av Sveriges yta. Trä är en del av vardagslivet och bidrar till människors välbefinnande. Användningen av trä är också djupt rotad i svensk kultur och har inspirerat många konstnärer, författare och hantverkare genom århundradena.

Arkitekter, formgivare och stadsplanerare är vana att kombinera innovation och erfarenhet baserat på kulturarv och färdigheter för att skapa unika utrymmen och föremål.

Woodlife Sweden sätter användaren av den byggda miljön i centrum. Besökaren tas med på en resa genom Sverige med dess olika klimat och förhållanden – från stad till land, och från småskaliga till stadsomvandlande projekt.

Ett hållbart samhälle tar också hand om skogen som en förnybar och levande resurs. I Sverige har användningen av trä och skog skyddats enligt lag sedan 1903, och när ett träd avverkas planteras minst två nya. Som ett resultat ökar den svenska skogen i storlek samtidigt som Sverige kan fortsätta att vara en stor leverantör av träprodukter.

De flesta av de projekt som presenteras här är färdigställda, vissa är på väg upp, medan andra för tillfället är starka visioner om en bättre framtid. Välkommen till Woodlife Sweden!

Mer från Södra foajen, Sara Kulturhus

Utbud

Prisinformation

Gratis!

Hitta hit