VIVA - exklusivt Sverigegästspel!

Scen 2, Sara Kulturhus, Skellefteå

INSTÄLLT!

VIVA - exklusivt Sverigegästspel för Sara kulturhus. För första gången gästar Manuel Linans kompani Sverige.
Gruppen turnerar ständigt runt om i världen och föreställningen Viva har bland annat hyllats av New York Times.

”När jag var liten stängde jag in mig i mitt rum och klädde mig i mammas gröna kjol. Jag prydde mitt hår med blommor, sminkade mig och dansade i hemlighet. Den dansen var otänkbar utanför de fyra väggarna ”.

Från detta intima barndomsminne föds Viva, under omständigheter där sociala och konstnärliga regler på något sätt föreskriver att konstnären måste manifestera sig efter sitt kön. Efter att illusionen, lusten och behovet har isolerats, tystnat i åratal, ser Viva ljuset och minns dessa ögonblick. Att lämna den dörren som skiljer sig åt, det som blev privat för allmänheten.

Ett rop på transformationsfriheten, som inte alltid innebär ett sätt att maskera, utan snarare nakenhet.

VIVA! är en sång till rörelsefriheten, där det kvinnliga omfamnas från den manliga kroppen som sin egen, där könsroller, i en kodifierad värld som flamenco, bryts av glädje och njutning, skapar nya terräng som, även om de inte är utforskade, inte är avlägsen.

En förvandling som bygger en kropp som vi längtar efter, genom en karakterisering inspirerad av flamencokvinnan, för att förbättra vårt sätt att uttrycka oss själva. En transformation som inte alltid innebär ett sätt att maskera, utan snarare en nakenhet, en uppenbarelse. Som en firande nyckel föreslår Liñán mångfalden av flamencodans, både genom dess olika former och sin singularitet. Och han gör det med sex bailaores-bailarines, som kommer att ansvara för att utforska och dyka in i det fascinerande kvinnliga universum, sett från det manliga, och därmed avslöja dessa två identiteter, som är en del av vår egen natur.Saras Danspaket - i samarbete med Dans i Nord

Föreställningen är en av tre föreställningar som ingår i ett paket där du som köpare får möjlighet att ta del av dans i världsklass.

Övriga föreställningar som ingår i danspaketet:

17 mars 2022 - Chotto Xenos - Ett fantasifullt mästerverk av den internationellt hyllade koreografen Akram Khan
Världskoreografen Akram Khan och hans soloverk om krig ur en kolonial barnsoldats perspektiv.

28 april 2022 - Cas Public med föreställningen 9
Här undersöker den kanadensiska koreografen Hélène Blackburn hur den nionde symfonin skulle upplevas om vår hörsel vore nedsatt, precis som den var för upphovsmannen Beethoven.


Via BOKA-knappen kan du säkra din plats på alla tre föreställningar eller boka biljett till enstaka föreställningar.

Prisinformation

Biljetter säljs på Skellefteå Turistcenter och på arrangörens officiella bokningssida.

För mer info om biljetter tel. + 46 (0)910-452515 eller biljett@visitskelleftea.se 

OBS! Det är ingen reservation av biljetter, endast direktköp.

Fakta

Föreställningen är 105 min utan paus. 

Fotografi: Marcosgpunto

Hitta hit