William Spetz - Hjälp mig inte

Scen 1, Sara Kulturhus, Skellefteå

Föreställningen Hjälp mig inte med William Spetz på Sara kulturhus flyttas fram till den 17 oktober 2022.

Håll i din biljett, den gäller för det nya datumet. Kontakta din biljettåterförsäljare vid eventuella biljettfrågor. 

William Spetz i ny egenskriven föreställning – vårdcentralskomedin Hjälp mig inte

William Spetz nya pjäs Hjälp mig inte är ett rappt och tragikomiskt drama med stark igenkänningsfaktor om en patient och en allmänläkare som under en fredagskväll tvingas bekanta sig med varandra på en vårdcentral. Med sig på scen har William Klungan-skådespelaren Sven Björklund.

Hjälp mig inte inleds med att patienten Marcus (William Spetz) söker sig till vårdcentralen i hopp om att trappa ner på sin antidepressiva medicin. I undersökningsrummet möter han den något splittrade allmänläkaren Lennart (Sven Björklund) som snabbt motsätter sig Marcus önskan. När läkartiden plötsligt urartar i en bisarr, komisk och komplicerad afterwork så tar den påstådda festen snart oväntade vändningar.

Längd: ca 90 min, ingen paus

Åldersgräns: 11 år


Regi & scenografi: Elin Hallberg
Mask & kostymdesign: Linda Gonzalves
Ljusdesign: Johan Sundén
Kompositör & ljuddesign: Andreas Grill

Boka

Mer från Scen 1, Sara Kulturhus

Utbud

Prisinformation

Biljetter säljs på arrangörens officiella bokningssida.

OBS! Det är ingen reservation av biljetter, endast direktköp.

Fakta

William Spetz har bland annat medverkat i tv-serierna Störst av allt, Andra Åket och Filip och Mona, som han också varit med och skrivit. 2016 gjorde han scendebut med den kritikerrosade enmansföreställningen Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme? och just nu medverkar han i pjäserna Liv Strömquist tänker på sig själv och Den yttersta minuten på Dramaten. Senare i år är William även aktuell i långfilmen Dag för dag.

Sven Björklund är skådespelare, komiker och författare och en av medlemmarna i humorgruppen Klungan. Sven har bland annat medverkat i radioprogrammen Mammas nya kille och Bokbussen, tv-serien Filip och Mona, långfilmen Sune vs Sune och musikalfilmen Krakel Spektakel. Under 2020 kunde han höras i julkalendern Knäckarbanketten i Sveriges Radio och som en av rösterna i den animerade filmen Pelle Svanslös. I höst är Sven, förutom Hjälp mig inte, även aktuell med föreställningen Rann heter egentligen något annat på Uppsala Stadsteater.

Hitta hit