Dans & Musikkväll från Balkan

Sara Kulturhus, Skellefteå

Burträsksvängen i samarbete med Världens Musik & Dans presenterar en dans och musikkväll som blir svår att glömma.

Balkandansarna från Luleås hembygdsgille inleder kvällen för att 15 minuter in i sin repertoar gå in i en gemensam föreställning med bandet Mullin Mallin. När dansen tonas ut en kort stund senare så fortsätter Mullin Mallin att spela. Det blir en ömsom lugn och ömsom snabb musikalisk upplevelse med mycket glädje!
Bas och slagverk dunkar in rytmen som får publiken att hoppa, bouzouki och gitarr lägger på en spröd men envis balkansk klang tillsammans med dragspel, fiol och klarinett. Och otämjda sångröster gräver i hela känsloregistret.
Mullin Mallin spelar medryckande partymusik från Balkan men har även mer suggestiva låtar på repertoaren. Ibland vilt och galet, ibland med trånande vemod. Vi spelar musik vi tycker om! Det är musik från olika delar av världen, musik för kärlek, smärta och vanvettig glädje! Livsglädje i musikformat helt enkelt. 

Bandet består av nio personer som bjuder på kraftfull stämsång och spelar fiol, bas, bouzouki, elgitarr, dragspel, klarinett och diverse slagverk som darbouka, djembe, davul och cajun. Dansarna från Luleå är åtta personer som tillsammans bjuder upp till en virvlande uppvisning.

För den som är intresserad av att själv lära sig danser från balkanområdet så kommer det klockan 1600 hållas en gratis kurs inför kvällens spelning. Kursen genomförs i Studieförbundet Kulturens regi i samma lokal som senare på kvällen ger plats för showen. 

Boka
04dec 17:30 - 19:00 Sara Kulturhus

Kontaktinformation

Kanalgatan 43
931 31 Skellefteå
Telefon: 46-+46706254006

Arrangör: Burträsksvängen

E-post: hans-ove@burtrasksvangen.nu
Hemsida: http://www.burtrasksvangen.nu

Prisinformation

170 kr

Biljetter säljs på Skellefteå Turistcenter tel. 0910-452515 och online på www.ticketmaster.se

Hitta hit