Fira 5 år med oss!

Exploratoriet Science Center, Skellefteå

Vi välkomnar alla små och stora snillen att fira 5-år tillsammans med oss, dagen till ära har vi laddat huset med extra många aktiviteter.

Lördagen 4 december kl. 10 - 16.
80 kr /person – vuxna och barn. Fri entré – Barn 0 – 3 år.

Program, samtliga aktiviteter ingår i entréavgiften:

10.00 Exploratoriet öppnar

10.30, 12.30 och 14.30 Nobelväskans hemlighet
En vetskapsteater laddad med dynamit och experiment i labbsalen. I Nobelväskans hemlighet gör du en tidsresa. På tågstationen i San Remo plockar pedagogerna fram föremål ur Alfred Nobels väska för att ta reda på vem han var och vad ha gjorde. Tillsammans hjälper vi Alfred Nobel med att skriva ett brev till vännen Bertha von Suttner. Vi gör därefter experiment i Alfreds laboratorium.

Nobelväskans hemlighet har producerats och ägs av Nobelstiftelsen. Lämplig för barn 6 – 10 år och yngre barn i vuxet sällskap. Begränsat antal platser, hämta biljett i receptionen vid ankomst.

11.00, 13.00 och 15.00 Eldig och rykande kemishow

11.00, 12.00, 13.00, 14.00 och 15.00 EV3 Legorobotprogrammering
Programmera en EV3 Legorobot för att lasta i gruvan. Lämplig för barn från 10 år. Begränsat antal platser, hämta biljett i receptionen vid ankomst.

Hela dagen, Drop in – VR upplevelse

Hela dagen, Drop in – BlueBot programmering för de minsta

Övriga interaktiva utställningar – Upplev, utforska och upptäck

Experimentera i vattenlandet, upptäck i skogen, kör metallåtervinning, bygg i 4Dframe är några exempel på interaktiva aktiviteter som du gör i vår utställningshall på 800 kvadratmeter.

16.00 Exploratoriet stänger.

Redan 5 år – så mycket vi hunnit på så kort tid!

I fem års tid har vi på Exploratoriet Science Center skapat framtidsdrömmar och intresse för teknik och naturvetenskap hos nästa generation. Exploratoriets syfte är att göra Skellefteå till ett bra framtidsval, i samarbete med med privata företag och offentlig sektor. Tillsammans jobbar vi med att skapa möjligheter för Skelleftås framtida kompetensförsörjning helt enkelt.

Vi bidrar genom insatser som exempelvis skolprogram för grundskolan, samarbeten med gymnasiet, utlåning av teknisk utrustning till skolor, motiverande dialoger i Arbetsmarknadskunskap med högstadie- och gymnasieungdomar och fortbildingar av lärare. Utöver det så är allmänheten välkommna till oss alla helger och lov.

Vi blickar framåt och tackar allra ödmjukast alla våra samarbetspartners som delar vår tro på att våra insatser är avgörande för framtiden!

 
 

Parkera på Nordanåparkeringen intill Museet då ni besöker oss.

Mer information hittar ni på https://exploratoriet.se/

Hitta hit