LIBRARY STORIES-  en aktion i ett bibliotek

Stadsbiblioteket, Skellefteå

Måste man sitta i en stol för att läsa en bok? Kan man delta i en livlig diskussion, men ändå vara helt tyst? Vad händer om man omvandlar teoretisk kunskap från böcker till praktik på plats?

I denna konstnärliga föreställning experimenterar kompaniet ReAct! genom dans, akrobatik och fysisk teater med vad biblioteket som koncept betyder för oss. Föreställningen undersöker biblioteket och dess funktion som en innesluten allmän plats, där vi alla följer reglerna, skrivna eller oskrivna, och tar del i de specifika ritualer som utspelar sig där. Vi följer alla regler och tänjer vissa. Vi kommer att göra det vanliga ovanligt genom att tillåta fantasi och dramatik att existera utanför böckernas sidor. Vi gör inte mer väsen av oss än en vanlig biblioteksbesökare, men vi kommer att skapa reaktioner.

Lördagen den 11 december kl 14.00 i biblioteket SARA kulturhus

ReAct!- Actions moving, är ett performancekompani med Stockholm som geografisk bas, och som vill nå ut till allmänheten genom att göra föreställningar i och för allmänna utrymmen, och därigenom göra vår konst tillgänglig för en ny publik. Dans, rörelse, teater och cirkus kan ses som deras huvudsakliga konstnärliga verktyg, men gruppen stannar inte där utan involverar även andra konstformer. ReAct! är ett interkulturellt kompani med medlemmar från Sverige, Finland, Frankrike och Portugal.

Konstnärsamtal med gruppen ReAct!

Lördagen den 11 december kl 15.30 pedagogiska ytan SARA kulturhus (samtalet sker på engelska)

Välkomna

 

Arrangemanget är ett samarbete mellan kultur- och biblioteksavdelningen och samhällsutvecklingsavdelningen Skellefteå Kommun

Årets Kulturkommun 2021/2022 | Se fullständigt program (visitskelleftea.se)

 

Mer från Stadsbiblioteket

Utbud

Hitta hit