Eva Dahlgren - En blekt blondins hjärta – Vintage Tour

Scen 1, Sara kulturhus, Skellefteå

Den blekta blondinen är tillbaka! Eva Dahlgren ger oss: ”En blekt blondins hjärta – Vintage Tour”

Det var evighets sekunder, tre korta andetag…

…eller faktiskt drygt 30 år sedan.

Efter 30 år i skivhyllan återvänder ”En blekt blondins hjärta” med Eva Dahlgren – ett hyllat, prisbelönat och historieskrivande mästerverk som gjort ett djupt avtryck i svensk musiksjäl. 3 kvällar på Göta Lejon sålde slut på mindre än 6 minuter och nu står det klart att Eva tar konserten vidare på en efterlängtad turné med stopp på Sara kulturhus.

1991 släpptes Eva Dahlgrens ”En blekt blondins hjärta”. Med 1 miljon sålda fysiska album och över 22 miljoner streams, är ”En blekt blondins hjärta” ett av de mest framgångsrika albumen i svensk musikhistoria.

–  Jag hade världens härligaste totalt utsålda konsertturné på hösten när albumet släpptes. Jag avslutade med 7 konserter på Cirkus, den sista dagen spelade vi 3 gig lunch, eftermiddag och kväll. Sen for jag på semester, hade tänkt gå i ide då, berättar Eva.

Men som historien förtäljer blev det inte någon vintervila för Eva. En mäktig karriär fortsatte framåt och pågår ännu – Eva Dahlgren befäster positionen som en av de absolut största svenska artisterna genom tiderna.


24 november händer det igen, drygt 31 år senare kliver Eva återigen upp på en scen och framför hela albumet ”En blekt blondins hjärta” – från första till sista ton.

Biljetter till ”En blekt blondins hjärta – Vintage Tour” släpps kl 10:00 den 6 april på Ticketmaster.se och Skellefteå Turistbyrå.

Boka

Mer från Scen 1, Sara kulturhus

Utbud

Prisinformation

Biljetter säljs på Skellefteå Turistcenter och på arrangörens officiella bokningssida.

För mer info om biljetter tel. +46 (0)910-452510 eller info@visitskelleftea.se

 

OBS! Det är ingen reservation av biljetter, endast direktköp.

Fakta

Åldersgräns: 13 år, gäller även i målsmans sällskap.

Hitta hit