Antikrundan till Skellefteå

Sara kulturhus, Skellefteå

Den 31 augusti blir Sara kulturhus i Skellefteå en av de sex platser som får besök av Anne Lundberg och några av Sveriges främsta antikexperter under Antikrundans turné.
Det är andra gången som programmet spelas in i Skellefteå.

'Vi ser verkligen fram emot att spela in Antikrundan på Sara Kulturhus i Skellefteå. Det är ju en väldigt vacker och modern byggnad i en stad som växer på alla områden. Det hoppas vi kommer märkas i programmet, att vi får möta många besökare med spännande grejer' - säger Pernilla Månsson Colt, producent för programmet sedan 2008. 

Redan nu kan tittarna skicka in bilder på stora otympliga föremål som man önskar få värderade. Redaktionen väljer sen ut ett antal föremål som hämtas till inspelningsplats eller får hembesök av experterna.

Vi uppmuntrar besökare som önskar att medverka att föranmäla sig via länken och att hålla antalet föremål till max tio för att korta ner köerna. 

Anmäl dig här.Programmet börjar sändas i januari 2023 klockan 20:00 i SVT1 och SVT Play. 

Boka

Fakta

Det första programmet av svenska Antikrundan spelades in 1989 i Malmö och Helsingör och var ett samarbete med BBC. Experterna kom både från England och Sverige och värdena i programmet angavs i både svenska kronor, danska kronor och i engelska pund. Förvirrat och charmigt. Redan året därpå var det enbart svenska experter som kunde värdera föremålen i svenska kronor. Sedan dess har programmet spelats in och sänts varje år. 

Programmet har haft två programledare, Jesper Aspegren och Anne Lundberg. Antikrundan är ett av SVT:s absolut populäraste program och lockar storpublik varje säsong både i SVT1 och SVT Play. 

Hitta hit