Prova på fönsterrenovering på Skellefteå museum!

Skellefteå museum, Skellefteå

Vill du lära dig mer om fönsterrenoveringens grunder och alla de fördelar som kommer med att vårda gamla fönster? Kom och prova på fönsterrenovering tillsammans med Skellefteå museums byggnadsantikvarier. Drop-in och kostnadsfritt!

I samband med Fönsterrenoveringens dag bjuder Skellefteå museums byggnadsantikvarier in till en drop-in workshop där du får lära dig fönsterrenoveringens grunder - kitta och måla. Passa på att ställa dina frågor om fönsterrenovering och lär dig mer om de miljömässiga, ekonomiska och estetiska fördelarna med att vårda dina fönster istället för att byta ut dem.

Var: Vi håller till i lokalen Köket på Skellefteå museum (1 trappa upp).
När: Lördag 28 maj, kl. 12-16.

Ingen förkunskap eller föranmälan krävs. Välkommen!

​Fönsterrenoveringens dag firas den 30 maj varje år. I samband med detta arrangeras aktiviteter som ska verka inspirerande och utbildande och förmedla praktisk kunskap i hur man till exempel renoverar och energieffektiviserar sina träfönster. Värdet och kvaliteten på äldre fönster är okänt för många. Vackra kvalitetsfönster ersätts ofta med moderna fönster som inte sällan är tillverkade av material med kort livslängd – eller rent av material som inte går att underhålla, till skada för både natur- och kulturmiljö. (raa.se)

Res med kollektivtrafiken

Hitta hit