Nils van der Poel, Motivation - min svagaste länk

Scen 1, Sara kulturhus, Skellefteå

Varje människas berättelse är unik och värd att lyssna på. En del är särskilt intressanta, som den om skridskostjärnan, olympiske mästaren och världsmästaren Nils van der Poel. Bara 25 år gammal hade han vunnit allt som gick att vinna, satt världsrekord och avslutade sin elitsatsning med att offentligt publicera sin träningsdagbok – och ge bort en av sina OS-guldmedaljer till fängslade Gui Minhai.

Själv säger han dock att motivationen är hans svagaste länk: ”Jag har inte valt mina drömmar, många gånger har jag önskat att jag drömt om något mindre ansträngande än att åka 10 000 m skridsko. Den svagaste länken i min idrottskarriär var alltid min bristande motivation. Det som hindrade mig från att lyckas var först och främst min ovilja att göra det.

Kom och lyssna till Nils inspirerande berättelse där han pratar om hur han lärde sig förstå sina drivkrafter och fick dem att växa sig starkare. Det kommer ges möjlighet att ställa frågor och Monica Lindgren guidar dig sportsligt genom eftermiddagen.

Programmet arrangeras av Nordiskt Berättarcentrum i samarbete med RF Sisu, Electrolux Home, Kulturhusbolaget och The Wood Hotel och är en del av Berättarfestivalen 2022.

Boka

Mer från Scen 1, Sara kulturhus

Utbud

Prisinformation

230 kr ordinarie

130 kr under 18 år

Fakta

Ingår i Berättarfestivalen

Hitta hit