TÄNK: Renata Chlumska - Tänk högre – sikta längre!

Scen 1, Sara kulturhus, Skellefteå

Renata Chlumska är utan tvekan Sveriges främsta kvinnliga äventyrare med fantastiska prestationer som att paddla och cykla runt USA:s lägre 48 stater och bestiga ”Seven Summits” det högsta berget i varje världsdel. Som den första svenska kvinnan besteg hon världens högsta berg, Mount Everest vid 25 års ålder.

Under Göran Kropps expedition till Everest 1996 var Renata baslägerchef för samt ansvarig för filmteamet och cyklade därefter hem från Nepal till Sverige. Fyra år innan hon själv besteg Mount Everest. Renata delar med sig av sina erfarenheter från hennes olika expeditioner och med bergen och naturen som kulis visar hon vad som krävs för att nå toppen. Det behövs visioner, mål, förberedelser, rätt attityd och inställning och hårt arbete för att nämna några byggstenar. Hon menar att bestiga ett berg är i många avseenden samma sak som att driva företag.

Även parallellerna till våra, mer vardagliga utmaningar, som finns på exempelvis arbetsplatser och inom idrotten, är många. Här lyfter hon vikten av att ha rätt personer på rätt plats, få alla att känna och förstå att deras uppgift är viktig, då ökar möjligheten att nå det övergripande målet. Ett fungerande team av motiverade individer.

Under sin föreläsning förmedlar Renata känslan av att vi kan lyckas även med de mest till synes omöjliga utmaningar om vi går till väga på ett strukturerat sätt. Viktiga delar som motivation, förändringsbenägenhet, målfokusering och riskvärdering är några av komponenterna, för att det ska vara möjligt att genomföra den typ av expeditioner som hon tar sig an. Projektledning, hur hon bygger laget och leder sig själv och andra blir därför naturliga inslag som hon delar med sig av.

Just nu arbetar Renata på nästa projekt, att vara den första svenska kvinnan som reser till månen och bestiger månens högsta berg Mons Huygens 5000 m högt.TÄNK.
Föreläsningsserien TÄNK på Sara kulturhus presenterar några av Sveriges främsta talare. Med sina insikter och berättelser sår föreläsarna små tankefrön i publikens medvetande och inspirerar till att reflektera. Ibland transparent, fängslande och smart. Andra gånger kreativt, peppande och bara lite underbart. 


Kommande föreläsningar:

Sissela Kyle, 12 december
Bra att veta inför ditt besök:

Åldersgräns: ingen.
Garderob: finns i anslutning till scenen för evenemanget. Garderobsavgiften ingår i din biljett.
Insläpp: ca 30 min innan evenemanget startar.
Förtäring: Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in till våra scener.
Hörhjälpmedel: finns i alla våra scener, läs mer här.
Hiss: finns vid trapphus B, vänster sida.
Rullstolsplatser: Samtliga rullstolsplatser nås via hiss, trapphus B, vänster sida. Vänligen respektera att rullstolsplatser är avsedda för rullstolsburna personer. Vid överträdelse kommer biljetten att förklaras ogiltig på plats och inträde till evenemanget nekas. Återköp av biljett sker ej vid felaktigt köp.Boka

Mer från Scen 1, Sara kulturhus

Utbud

Prisinformation

Early bird-pris (31/8-19/9): 225 kr

Från 20/9: 320 kr

 

Biljetter säljs på Skellefteå Turistcenter och på arrangörens officiella bokningssida.

För mer info om biljetter tel. + 46 (0)910-452510 eller info@visitskelleftea.seOBS! Det är ingen reservation av biljetter, endast direktköp.

Fakta

Föreläsningens längd: ca 50 minuter.

Hitta hit