En skog som går omkring bland husen

Trappscenen, Sara kulturhus, Skellefteå

Performance med Marianne Folkedotter och Rickard N Jokela. 

Den vilda blicken
vrider sig ur
tamheten

komponerar
och
vrålar

– Diktsamlingen En skog som går omkring bland husen tillägnar jag Moder Jord. Den speglar min upplevelse av att vara en del av naturens enastående kretslopp där födelse, liv, död och återskapande avlöser varandra. Den handlar också om obalanser, förlust och oron för vad som händer när naturen inte längre värnas och framtiden hotas.

I den sceniska föreställningen som bygger på diktsamlingen undersöker Marianne Folkedotter tillsammans med basisten och improvisationsmusikern Rickard N Jokela vad som händer när poesin tar sig muntlig form och vävs samman med ett musikaliskt finstämt ljudlandskap.

Marianne Folkedotter har i sitt yrke som berättarantikvarie vid Västerbottens museum under många år och på olika sätt haft muntligt berättande i fokus. Som scenberättare har hon skapat och framfört ett flertal berättarföreställningar. Diktsamlingen En skog som går omkring bland husen är hennes debutbok.

Rickard N Jokela är främst verksam inom improvisationsmusik. Både som solobasist och frilansmusiker hämtar han olika influenser från indisk konstmusik och jazz men även hårdrock och hiphop. I ett ständigt letande efter nya ljud använder han sig av färgglada effektpedaler som han knappt läst bruksanvisningen till.

Boka
22okt 15:00 - 16:00 Trappscenen, Sara kulturhus

Kontaktinformation

Torggatan 7
Skellefteå
Kontaktperson: Maria Asserud
Telefon: 070-5695632

Arrangör: Västerbottensteatern AB

E-post: maria.asserud@vasterbottens...
Hemsida: vasterbottensteatern.se

Mer från Trappscenen, Sara kulturhus

Utbud

Prisinformation

Fri entré men biljett krävs

Hitta hit