Mira -Flickan från långt borta

Skelleftehamn, Skellefteå

Detta är en familj- och all-ålders-föreställning som är baserad på en hyllad bilderbok av Annika Thors och Maria Jönsson från 2014 som belönats med Elsa Beskow-plaketten. Föreställningen spelas på ett fiktivt språk och passar därför alla oavsett bakgrund och modersmål. 

En kall vinterkväll knackar Mira på dörren till en enslig liten stuga. Svea som bor där inne vill egentligen vara ensam, men bestämmer sig ändå för att öppna. Det är någonting med Mira. Hon ser så annorlunda ut. Hon är så annorlunda. Hon skrattar och sjunger till synes utan anledning och talar ett språk som ingen verkar förstå. I alla fall inte Svea. Det väcker något i henne. En längtan att också få skratta och leka tillsammans med andra – det väcker en önskan om att höra till.

En visuellt vacker och poetisk liten musikteaterpärla där språket inte är det centrala, utan vad som händer mellan oss… och inom oss. Sveas och Miras möte - med ord som vi kanske inte förstår men med
handlingar som alla människor förstår - väcker frågan om att våga öppna dörren och släppa in den som behöver en trygg hamn. Med hjälp av teaterns alla magiska medel och utan krav på språkkunskaper får publiken kliva in i en värld av nya möjligheter och sedan i slutet dansa ut i en förhoppningsvis ljusare verklighet.

Uppsättningen bygger på Annika Thors och Maria Jönssons hyllade bilderbok från 2014, som belönats med Elsa Beskow-plaketten. Boken är Annika Thors bilderboksdebut, hon är känd framför allt som prisad författare av vuxen- och ungdomsromaner, som En ö i havet och
Sanning eller konsekvens – den senare Augustprisbelönad och filmatiserad.

Boka
17okt 18:00 - 18:45

Kontaktinformation

Berzeliusgatan 2
Skelleftehamn
Kontaktperson: Jessica Larsson
Telefon: 0910-33600

Arrangör: Folkets Hus Skelleftehamn

E-post: info@skelleftehamnfolketshu...
Hemsida: www.skelleftehamnfolketshus.se

Prisinformation

100 SEK plus eventuella serviceavgifter.

Biljetter säljs på Skellefteå Turistcenter och Ticketmaster.se.

Fakta

Plats: Skelleftehamn Folkets Hus

Hitta hit