Syjunta och dansworkshop

Konstverkstan, Sara kulturhus, Skellefteå

Välkommen till en syjunta med efterföljande dansworkshop!

Syjunta
Vi möts i Konstverkstan och syr, väver, lägger, lagar och stickar. Om du har ett kärt klädesplagg du vill laga eller kanske ett minne från någon som du vill återskapa så får du gärna ta med det. Material finns annars på plats, och vi kan lära ut hur en lägger band. På plats finns också en stor väv som alla gärna får bidra till!

Tillsammans undersöker vi varandet i det rum vi skapar och hur våra berättelser, minnen och tankar vävs samman. Drop-in och inga förkunskaper krävs.

Dansworkshop
Med syjuntan som ingång kommer vi sen hålla i en dans-workshop där vi jobbar med övningar kring fantasi, minnen, medvetenhet och hur vi relaterar till varandra. Vi jobbar utifrån lekfullhet och tanken att alla kan skapa dans oavsett erfarenhet! Spännande va?

Workshopen är bäst lämpad för dig mellan 13-100 år, och vi ser gärna att du är på plats när dans-workshopen startar.

Du är såklart välkommen att delta antingen på syjuntan eller dans-workshopen, men roligt om du hänger med på båda. Hoppas vi ses!

Syjuntan och dansworkshopen är en del av projektet Mojhtesh Gurredh som betyder vävande berättelser på sydsamiska. Mojhtesh Gurredh har stöd från Konstnärsnämnden, Region Jämtland och Kulturrådet.

Om oss:
Linnéa Sundling kommer från Umeå och arbetar som dansare, pedagog och koreograf i olika konstellationer och har jobbat med Humans & Soil sedan 2020. Hon är baserad i Stockholm och har tidigare skapat föreställningar för barn & unga med bl.a ett genus- och normkreativt fokus.

Marit Shirin Carolasdotter har sin nuvarande bas i Umeå och Bryssel där hon huvudsakligen arbetar som koreograf, researcher och aktivist. Som grundare till projektet Humans & Soil har hon jobbat med ämnen som berör vår relation till jorden vi går på och urfolksrättigheter. Hon har jobbat i bl.a Japan, Belgien, Tyskland, och Island.

Hitta hit