Det börjar i dig

Scen 4, Sara kulturhus, Skellefteå

Frida Selander är tillbaka med en ny föreställning och ett nytt album, där hon undersöker förhållandet till sig själv och sin omvärld. Att vara människa är komplicerat och vi är många som genomgått kriser och till slut insett att den enda man faktiskt kan förändra är sig själv. Det börjar i dig.

Med sitt varma tilltal och sin säregna röst möter Frida oss med sina sånger och berättelser. Det självbiografiska varvas med filosofi, vetenskap, andlighet och poesi. Allvar blandas med humor. Ensam på scenen, med elgitarr, munspel och piano sjunger hon med den avväpnande sårbarhet vi lärt oss att tycka så mycket om.

Musiken går som en röd tråd genom föreställningen som rör sig i ett gränsland mellan berättartradition, popmusik och dans.

Produktionen arbetas fram i residens på Nordiskt Berättarcentrum och tillsammans med koreografen och regissören Björn Säfsten går hon på djupet när det gäller förhållandet till det egna jaget. Hur och varför reagerar vi som vi gör? Vad händer när vi vänder blicken inåt? Tycker vi om det vi ser eller vill vi att det ska vara annorlunda? Kan vi ge världen mer kärlek om vi börjar med att tycka mer om oss själva?

Frida vrider och vänder på livet, på berättarformatet och på musiken. Hon pratar om tillit, acceptans och kärlekens enorma kraft. Den här föreställningen handlar om Frida, men den handlar också om oss. Hon säger: ”Det finns bara ett sätt att hålla om, det är att släppa taget.” Vågar du? Det börjar i dig.

Pressklipp:
Utan Selanders välbekanta hoppsasteg och de återkommande glimtarna av självdistans och humor och avbrotten med nykomponerade sånger, sjungna med rösten som bär på den djupnade sorgsna skönheten hos den som återfötts, så skulle vi tvivla. Men såklart leds vi till gläntan där det finns förlåtelse och befrielse.Det som drabbat leder också till läkande och hopp och den berörda publiken kan inte annat än att ge den lika berörda Frida Selander stående ovationer. VK 221113 

Boka

Mer från Scen 4, Sara kulturhus

Utbud

Prisinformation

220 kr ordinarie

180 kr ungdom (tom 26 år)/stud

Fakta

Av och med: Frida Selander
Regi & koreografi: Björn Säfsten
Scenografi: Joakim Nyström
Kostym & styling: Monika Kichau
Ljussättning: Kin Isaksson
Ljudproducent: Oskar Sandlund
Produktion: Nordiskt Berättarcentrum, Västerbottensteatern

Hitta hit