The Broken Greenhouse av Bigert & Bergström

Utställningshall, Sara kulturhus, Skellefteå

Skellefteå Konsthall gästar Sara Kulturhus med ny utställning The Broken Greenhouse av konstnärsduon Bigert & Bergström.

Centralt för utställningen The Broken Greenhouse är problematiseringen av växthuset som en arkadisk plats och vår mänskliga strävan efter att kontrollera och tämja naturen genom att skapa rum för odling, växtlighet och liv. Till utställningen har konstnärerna valt att visa nya och äldre verk som på olika sätt anspelar på idén om att människan för mänskligheten skapat ett perfekt klimat som nu är sprucket.

I närmare trettio år har Mats Bigert och Lars Bergström arbetat som en duo vars konstnärskap är centralt förankrat i naturvetenskapliga och historiska teo­rier, ofta med tydliga referenser till frågor som rör sam­hället och de klimatförändringar som sker.

I gränslandet mellan människa, natur och teknik skapar de storskaliga installationer, skulpturer, fotografier, filmer, performance och geoengineering-projekt som ger betraktaren en visuell upplevelse men som även inbjuder till ett aktivt deltagan­de.

Datum: 11 feb till 28 maj
Vernissage lördagen den 11 feb kl. 13.30

Utställningshallen, plan 2, Sara kulturhus 

Ansvarig kontaktperson
Anna Karin Larsson
Konstintendent Skellefteå Konsthall

Anna-karin.larsson@skelleftea.se

Arrangör; Skellefteå Konsthall

Kontaktinformation

Kanalgatan 43 B
Skellefteå
Kontaktperson: Anna-Karin Larsson, Konstintendent Skellefteå kons
Telefon: 0910-735000

Arrangör: Skellefteå Konsthall

E-post: anna-karin.larsson@skelleft...
Hemsida: https://skelleftea.se/skell...

Prisinformation

Fri entré

Hitta hit