Föreläsning om romansbedrägerier

Campus Skellefteå, Skellefteå

OBS! Fullbokad

Det här är viktigt att prata om. Den som blivit lurad ska inte känna skuld och skam. Bedragarna är otroligt skickliga och vet precis hur dom ska gå tillväga för att få någon på kroken. Romansbedrägerier drabbar både kvinnor och män i alla åldersgrupper och mörkertalet är stort.

Om föreläsarna:

Ingrid Brindelöv-Wiklund utsattes för ett romansbedrägeri som nästan tog hennes liv, hon var i klorna på bedragaren i 10 månader. Ingrid berättar sin historia och hur hon tog sig ur. Med sin berättelse vill hon ge kunskap om hur man skyddar sig från att bli lurad, information om vilken hjälp som finns om man drabbas och vara ett stöd till drabbade. Ingrid har varit stödperson sedan 2019 till personer som har råkat ut för romansbedrägerier.

En representant från Polisen informerar om hur läget är lokalt och nationellt när det handlar om romansbedrägerier. Du får även veta hur en anmälan går till.

En representant från Brottsofferjouren berättar vilket stöd de erbjuder. Brottsofferjouren är en ideell, politiskt obunden organisation som ställer upp för brottsutsatta. Många människor som utsätts för brott har behov att få kontakt med en medmänniska för att prata om det som hänt och få stöd och hjälp under rättsprocessen. Föreningen har utbildade stödjare och har stöttat flera personer som utsatts för romansbedrägerier.

Arrangörer: Konsument Skellefteå , Skellefteå kommun

29mar 13:00 - 16:00 Campus Skellefteå

Kontaktinformation

Arenan, Campus
Skellefteå
Kontaktperson: Skellefteå kommuns kundtjänst
Telefon: 0910-735000

Arrangör: Konsument Skellefteå, Skellefteå kommun

E-post: konsument@skelleftea.se
Hemsida: www.skelleftea.se/romansbed...

Prisinformation

Kostnadsfritt men antalet platser är begränsade så anmälan krävs.

Fakta

OBS! Fullbokad

Föreläsningen är kostnadsfri men antalet platser är begränsade så anmälan krävs.

 

Sista anmälningsdag är 22 mars 2023.

Hitta hit