Upptäck Vitberget

Skellefteå

Nyfiken på rodel ? Modig nog för ”kom-ikapppulka”? Har du provat Curling? Vill du åka Barnens Vasalopp? Veta hur man skapar skidspår?

Lördag den 25 mars är det återigen dags att skåda Vitbergsområdet i vinterskrud. En dag fylld av prova på-aktiviteter tack vare det föreningsliv som verkar i området. Alla aktiviteter är gratis!

De här aktiviteterna hittar du på Vitberget:

 1. Skellefteå Skidklubb - Barnens Vasalopp startar kl 12.00 och13.00. Alla barn som åker får en medalj. För den som är hungrig finns nygrillade hamburgare att köpa.
 2. Skellefteå Parasportförening - Våga köra en ”Kom-ikapp-pulka” och kom och testa längdåkningskälken. Kom till Skellefteå Kraft Arena (C-hallen) och prova på Parahockey (kälkhockey).
 3. Skellefteå konståkning - Gillar du att åka skridskor och vill prova på konståkning? Kom och åk med oss! Har du inga skridskor finns konståkningsskridskor att låna.
 4. Kultur och fritid – Skellefteå kommun - Testa en monomed, en spark med en med. Prova snöskor med en kort snöskovand-ringspromenad. Berätta för oss om era tankar kring Vitbergets utveckling.
 5. Inflyttarservice – Skellefteå kommun - Välkommen till oss och kasta lite discgolf och vinn fina priser! Vi berättar också mer om vad som händer här i Skellefteå.
 6. Skellefteå AIK cykel - Kom och provkör en fatbike! Dessutom berättar vi om vår Bike Arena och vad vi gör.
 7. Skellefteå Curlingklubb - Prova på curling för alla. Kom i varma, lediga och oömma kläder, övrig utrustning samt hjälmar finns att låna. Vi bjuder på fika.
 8. Skellefteå Rodelsällskap - Gillar du fart och snö? Då älskar du alpin-rodel! Kom och testa Skellefteås kanskes nabbaste sport utan motor. Vi lånar ut hjälmar och kälkar och instruerar ganska pedagogiskt.
 9. Skellefteå Camping - I receptionen hittar du ett bra fikaerbju-dande och du kan delta i en quiztävling med chans att vinna en övernattning i fyrabäddsstuga.
 10. Svenska turistföreningen – Skellefteå lokalavdelning - Häng med på en längdskidtur med start från skidstadion mot Erikslid och tillbaka. Medtag egen skidutrustning. Start 11.15 söder om barnbacken.
 11. Hej Främling - Hej främling bjuder in dig till en mysig och kul stund i snön, med fika och madrassåkning! Berätta gärna vad du gör på fritiden, eller vad du skulle vilja göra!
 12. Räddningstjänsten och Norrvalla IP - Räddningstjänsten visar brandbil och bandvagn. Norrvalla Idrottsplats visar upp pistmaskin och 4-hjuling med bandsats och spåragregat.
 13. Friluftsfrämjandet Skellefteå - Friluftsfrämjandet berättar om de olika friluftsaktiviteter som erbjuds runt Vitberget. Vi kommer att ha en tävling och bjuda på något gott. Och vem vet, kanske Mulle dyker upp?
 14. Kultur och fritid –Skellefteå kommun - Vi berättar om vår verksamhet Fritidsbanken. Har du sport- och friluftsartiklar hemma som du kan tänka dig att skänka, ta gärna med dem hit idag eller kom till Nordanå där vi håller till.
25mar 11:00 - 14:00

Kontaktinformation

Vitbergsvägen
Skellefteå

Arrangör: Skellefteå Kommun

Fakta

Alla aktiviteter är gratis!

Hitta hit