Ordet

Trappscenen, Sara kulturhus, Skellefteå

Prisexempel

260 kr
Mat ingår i priset och allergier anmäler man vid bokning.
Visa alla priser

Jonas Hedlund på kärt återbesök med lunchföreställningen och den musikaliska monologen ”Ordet” ur Torgny Lindgrens novellsamling Merabs skönhet.

”Han hade dragit järnröret, det var ett entums järnrör, han hade dragit det ifrån huvudändan därvid sängen och nedi köket så att det mynnade åtvid murkåpan, om man satt oppå vedbänken kunde man tala rätt in i röret. Däri det röret pratade han vid Hanna, mora sin, Hanna Burvall, och vid Sofia. Men aldrig någon främmen.”

Föreställningen handlar om Samuel Burvall i Storholmträsk. Han som låste in sig på vinden och som trodde själva ordet var smittokällan. Ordet lungsoten.

En tragikomisk berättelse om kärleken, rädslan och ordets makt. Och den eviga frågan – vad är självaste meningen?

Recensioner:
”Det är som att totalt uppslukas av författaren Torgny Lindgrens röst när man satt sig på caféscenen på Örebro Teater och enmansföreställningen Ordet.” Martin Dyfverman/Kulturdelen

”Jonas Hedlund ger färgstarkt och övertygande röst åt Lindgrens gestalter. Han sjunger frälsarsånger vid en fiktiv tramporgel (som vi bara hör) och han ÄR verkligen Lindgrens berättarröst som ger oss vingar att här i Örebro sväva in en timme i en annan värld.”
Martin Dyfverman/Kulturdelen

”När Jonas Hedlund berättar sitter man andlös och bara försvinner in i berättelsen!
Såg genrepet och ser fram emot lördagen för att se om den.” Publikröst efter genrepet

Trailer: https://youtu.be/4p0IEzC0Csc

Boka

Mer från Trappscenen, Sara kulturhus

Utbud

Prisinformation

Ord pris: 260 kr inkl. mat

Fakta

BIO:
Jonas Hedlund är uppvuxen i byn Drängsmark strax norr om Skellefteå. Sedan 2005 bor han i Örebro och har i huvudsak arbetat på Teater Martin Mutter men även på Lerbäcks Teater och Örebro Länsteater. Innan dess hade han uppdrag på bl a Uppsala Stadsteater, Sörmlands Musik och Teater, Folkteatern i Gävle, Teater Bhopa samt roller på film och TV.

Hitta hit