Her daughter

Trappscenen, Sara kulturhus, Skellefteå

Prisexempel

260 kr
Mat ingår i priset och allergier anmäler man vid bokning.
Visa alla priser

Direkt från Vilnius kommer gästspel av en av Lithauens stora berättare, Milda Varnuskaitė. Hon ingår i NBC:s nätverk av nordiska och baltiska kollegor och presenterar sin egen tolkning av den i hemlandet mycket populära folksagan ”Spruce, ormarnas drottning”.

Vi får följa dottern Aspen som blir anklagad för att ha förrått sin far – en handling som senare leder till hans död. Men fanns det anledning för henne att fatta detta ödesdigra beslut? I Mildas bearbetning ligger fokus på relationen mellan mamma Spruce och hennes yngsta dotter Aspen. Är döttrar kapabla att bryta sig ur generationscyklerna eller är de skyldiga att fortsätta upprepa dem?

”Her daughter” är en saga med feministiska förtecken som inrymmer både humor och klokskap. Här finns kvinnlig styrka och egenmakt men den spännande berättelsen kantas också av orättvisor och övergrepp. Välkomna till Östersjöns stränder där undervattenspalatsets hemligheter avslöjas…

Mentor under produktionstiden har varit Abbi Patrix, en av de stora europeiska namnen inom berättarkonsten, och vi är glada att få välkomna Milda till oss. Hennes starka föreställning passar fint in i vårt tema ”I Saras fotspår”.

Foto: Karl R. Giesriegl

Föreställningen spelas på engelska.

Arrangör: Nordisk Berättarcentrum en del av Västerbottensteatern

Maten serveras i samarbete med Restaurang Mandel (the Wood hotel)

Boka
20okt 12:00 - 13:00 Trappscenen, Sara kulturhus

Kontaktinformation

Nordlandergatan 1
Skellefteå
Kontaktperson: Maria Asserud
Telefon: 0910-715615

Arrangör: Västerbottensteatern AB

E-post: maria.asserud@vasterbottens...
Hemsida: vasterbottensteatern.se

Mer från Trappscenen, Sara kulturhus

Utbud

Prisinformation

Ord pris: 260 kr inkl. mat

Fakta

Biografi: Milda Varnuskaitė är internationell berättare, berättarcoach, curator och producent baserad i Vilnius, Litauen. Hennes stil förenar berättelser från Östersjöregionen med livserfarenheter och insikter, ofta genom komedin. Hon uppträder regelbundet i Nederländerna och Litauen och bland några evenemang kan nämnas Oerol-festivalen i Terschelling i Nederländerna, ”Amsterdam International Storytelling Festival” och MIX UP-festivalen i Paris.

Hitta hit