HALM - Summertime Music & Life Festival

Norrvalla Idrottsplats, Skellefteå

Norrländska countryrockarna HALM gräver där de står. Med ett helt eget uttryck – befriat från tröttsamma klichéer och utan att kopiera någon – är de ett lysande exempel på att countryrock inte måste komma från Tennessee eller Texas för att vara trovärdig.


Umeåbandet, som består av Johanna Sandgren (sång och banjo), Lisa Johansson (sång och gitarr) samt William Ignberg (gitarr) är en del av den svenska Americana-rörelsens nästa generation och med en trogen samt konstant växande publik. Samtidigt som de influeras av Crosby Stills & Nash, Bonnie Raitt, Tom Petty Fleetwood Mac, Creedence Clearwater Revival och Nikki Lane har HALM visat tydligare än i många andra fall att Americana-musiken som skapas här i Norden har väldigt lite att göra med USA, även om det är där som rötterna finns.

Det här är skandinavisk musik, punkt. Det finns något särskilt, som understryker vår skandinaviska dysterhet, kontemplativa sinnelag och den överlag melankoliska sinnesstämningen här i norr – som gör blues-influenserna ännu blåare! HALMs kärntrio förstärks under sina konserter av Leo Kinell (trummor) och Karl Bernhard Josephson (bas).

Bandet har redan funnits i mer än ett decennium och har nog definitivt virvlat upp mer vägdamm än de flesta i samma ålderskategori. Runt 500 spelningar har det blivit, både i Skandinavien och resten av Europa. Ja, de har till och med spelat i Kina. På meritförteckningen finns exempelvis stora spelningar i Norge där de uppträtt med bland andra Emmylou Harris och Carlene Carter.

Kontaktinformation

Norrvallagatan
Skellefteå
Telefon: 046-0705703877

Arrangör: Skellefteå Summertime Music & Life Festival

E-post: info@summertime.nu
Hemsida: https://www.summertime.nu/

Mer från Norrvalla Idrottsplats

Utbud

Prisinformation

Fri entré

Hitta hit