Yonder Tree

Scen 4, Sara kulturhus, Skellefteå

Prisexempel

325 kr
Pris inklusive serviceavgift.
Visa alla priser

Bandet Yonder Tree från Hedemora har uppmärksammats världen över med sin Gino Vanelli-inspirerade musik, däribland av Gino själv!

Om Yonder Tree
Historien om Yonder Tree går tillbaka till dess sångare Tony Brorsson, född i Avesta men bosatt i Hedemora, Sverige, som i tidig ålder växte en fascination för rockikonen Gino Vannelli. Brorsson växte upp i en musikalisk miljö, där hans far gav honom olika musikupplevelser genom att ta med sin son till konserter i olika genrer. Detta eldade på Brorssons förälskelse i musik och han började sjunga vid 15 års ålder.

Förutom Gino Vannelli var Brorsson djupt influerad av så olika sångare som Glenn Hughes, Fee Waybill och svensken Fred Åkerström, eftersom han utvecklade ett kraftfullt sångljud med en snygg vibrato. Det Brorsson beundrade med Vannelli var hans formel att fritt blanda flera musikstilar till ett och samma koncept, vilket han förkroppsligade i sitt eget musikskap.

Senare upptäcktes Brorssons sångtalanger av det lokala musiksamhället, och han blev snart involverad i sitt första band tillsammans med barndomsvännen Peter Söderström, producent och professionell gitarrist. De tog in trummisen Johan Kullberg (Hammerfall, Therion), P-O Gaasvik på keyboards och Patrik Söderström på bas och bildade Frontiers, ett band som utforskar amerikansk rock med progressiva influenser. Framgången var omedelbar eftersom deras EP "Frontpage" fick strålande recensioner och sålde slut, vilket sedan ledde till att de fick kontrakt med ett brittiskt bolag. Den berömda rocktidningen Kerrang skrev om gruppen: "DETTA svenska band kommer att äta Europa till frukost!" Tråkigt nog omintetgjordes planer när medlemmar värvades till militärtjänst och andra oförutsedda livshinder kom i vägen.

2015 initierade Brorsson Ginotonyz, ett hyllningscoverband för Gino Vannelli, med Peter Söderström (gitarr), Ola Söderberg (bas), Mikael Svahn (keyboard) och Gabriel Vaiola (trummor). Bandet framförde Vannellis musik tillsammans med andra rockklassiker och gjorde ett antal konserter under några år. En uppskattad liveinspelning av bandet ledde till anslutningen till skivbolaget GN Records för produktion och ledning 2021, varpå skivbolaget bad bandet att överge coverlåtarna och istället skriva originalmusik i Gino Vannellis progressiva rockanda. Vid den tidpunkten ledde omständigheterna till bildandet av en ny grupp, vid namn Yonder Tree, en titel hämtad från ett Vannelli-album, men också ett namn som betecknar en privat plats för kreativitet, vila och kontemplation.

Yonder Tree släpper sitt debutalbum "Seasons" på GN Records i januari 2023, nio fräscha nya låtar med Tony Brorssons skyhöga sång på toppen av soundcapen i en förstklassig rytmsektion, inklusive Jonas Isacsson-gitarrer (Roxette), Joakim Niehoff (Shirley Clamp) ) och Daniel Lantz (Beat Funktion) på keyboards, Lars Risberg (Gino Vannelli) på bas och Roine Johansson (Robert Wells, Gino Vannelli) på trummor. Albumet fångar musikaliskt essensen av att fritt blanda koncept till ett och samma paket, och presenterar progressiva fusionsvibbar bredvid raka rock- och metalhitkoncept. Som Tony uttrycker det: "Jag är övertygad om att många lyssnare gillar mer musik än vad de faktiskt är medvetna om. Med det här bandet hoppas jag kunna visa publiken ett smörgåsbord av musikstilar i en och samma show som kan öppna upp för nya upptäckter.”

Yonder Tree släppte sitt debutalbum, "Seasons", våren 2023 på GN Records, med 9 nyskrivna låtar, släppta världen över digitalt, på CD och på vinyl i begränsad upplaga.Bra att veta inför ditt besök:

Åldersgräns: 18 år.
Garderob: finns i anslutning till scenen för evenemanget. Garderobsavgiften ingår i din biljett.
Insläpp: ca 30 min innan evenemanget startar.
Mat och dryck: är inte tillåtet att ta med in till våra scener.
Hörhjälpmedel: finns i alla våra scener, läs mer här.
Rullator: placeras utanför ingång, personal på plats finns tillgängliga om du behöver hjälp.
Hiss: finns vid trapphus B, vänster sida.

Boka
27okt 20:00 - 21:00 Scen 4, Sara kulturhus

Kontaktinformation

Kanalgatan 43B
93131 Skellefteå
Telefon: 0910-736000

Arrangör: GN Entertainment

E-post: biljettinformation@sarakult...
Hemsida: https://gn-entertainment.com/

Mer från Scen 4, Sara kulturhus

Utbud

Prisinformation

Biljetter: 325 kr

Fakta

Åldersgräns: 18 år

Konsertens längd: 1 timme, ingen paus.

Hitta hit