Monstrets tid

Nordanåteatern, Skellefteå

En monstruös föreställning

Monster finns överallt. Bakom fasaderna, i sagorna och i mörkret. Bland världens stora ledare och de små dagisbarnen. Mörkret sänker sig i salongen, aldrig tidigare har så många monster samlats under ett och samma tak. ”Monstrets tid” är en nyskriven humorföreställning av Olof Wretling, Mattias Fransson och Sven Björklund. Kända från Klungan och Mammas nya kille.

Ett monster. Korkat och lurvigt stapplar det fram och gurglar obegripligt, utan mål eller mening. Är det Satan själv som vill förgöra och döda allt vackert som någonsin funnits i mänskligheten?

I en samtid präglad av hot och ovisshet tycks monstren lura överallt. Här möter vi den ständigt proppmätta pojken Jönsson. Han är svältmonstret som inte ätit en enda liten skorpa i hela sitt liv. Sen har vi Hadar med sina armar av asbest, han måste sanera sig var tredje timme. Och vattenmonstret Ingegärd, hon blev förändrad efter att ha provat vattengympa. Nu vill Ingegärd bara bada – till vilket pris som helst. Sen har vi såklart också tvättfatsmonstret, hästmonstret, jordbruksmonstret
och alla våra andra monster.

Alla monsterfrågor flätas samman i en vild ström av associationer, berättelser och karaktärer. Sakta men säkert bänds alla begrepp upp, rädslor, skräck och skratt blir ett, och plötsligt är vi där, i monstrets tid. Eller var vi där redan innan?

Monstrets tid är en monstruös nyskriven humorföreställning som rör sig fritt kring alla våra monster. Från det barnsligaste Pixibok-monstret till det mörkaste monstret som bär på människans rena ondska. Detta är humortrions första samarbete med regissören Ada Berger, som i höstas sågs på Umeås scener med Riksteaterproduktionen Skapelsen. Hon har även jobbat med Umeålokala Ögonblicksteatern, och på Dramaten har hon bland annat dramatiserat och regisserat succéföreställningarna Liv Strömquist tänker på dig! (2014) och Liv Strömquist tänker på sig själv (2020).

Fotograf: Felix Swensson

Av och med: Olof Wretling, Sven Björklund, Mattias Fransson i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern
Regi: Ada Berger

Rek ålder från 11 år 

När du köper biljetter hos oss på kansliet bjuder vi på serviceavgiften.

Arrangör: Skellefteå Riksteaterförbundet 

”Jag har aldrig varit så rädd som när vi skrev den här den här pjäsen.”
OLOF WRETLING

”Jag trodde inte på monster innan vi började repetitionerna men nu är jag osäker.”
MATTIAS FRANSSON

”Den som kämpar mot monster bör se till att han inte därvid själv blir ett monster. Och då du länge blickar in i en avgrund, blickar avgrunden också in i dig.”
FRIEDRICH NIETSZCHE

”Vi spelar på liv och död, där jag som skådespelare riskeras att ätas upp.”
SVEN BJÖRKLUND

Biljetterna köper du på kansliet Skeppargatan 11B

tel. 0910-125 03, Skellefteå Turistcentrum eller Tickster.com

Biljetter släpps till allmänheten 31 augusti

Boka
02feb 19:00 - 20:30 Nordanåteatern
03feb 16:00 - 17:30 samt 19:00 - 20:30 Nordanåteatern

Kontaktinformation

Skeppargatan 11 B
Skellefteå
Telefon: 0910-12503

Arrangör: Skellefteå Riksteaterförening

E-post: skelleftea@riksteatern.se
Hemsida: https://www.riksteatern.se/...

Prisinformation

Pris: 495 kr - ungdom under 20 år: 445 kr - scenpass: - 50 kr

Hitta hit