Jag tänker på kärlek - öppna repetitioner

Scen 5, Sara kulturhus, Skellefteå

De tidigare succéerna med öppna repetitioner återkommer under Berättarfestivalen! Det här året bjuder Västerbottensteatern in publiken till Scen 5 i Sara kulturhus för att ta del av det pågående arbetet med ”Jag tänker på kärlek – en humorföreställning efter serier av Liv Strömquist”!

Vad händer med kärleken när vi försöker välja partner på ett rationellt sätt? Hur mår romantiken när vi bara bryr oss om vår egen lycka? Och vad kan vi egentligen lära oss av Glenn Hysén om vår tids kräsna singelkonsumtion? Och av Britney Spears om kärleksmyten?

Välkommen till en musikalisk och humoristisk show som håller upp en skrattspegel mot samtiden och bjuder på både bisarra och vardagsnära scener. Premiär blir det i november men redan nu får ni vara med och kika bakom kulisserna.

Julia Marko-Nord, som med framgång regisserade Rotterdam på Västerbottensteatern 2022, kommer tillbaka för att ta sig an Liv Strömquists kompromisslösa, skruvade och analytiska serier om allt från sex, klass, maktstrukturer och samhällskritik i allmänhet, till feminism i synnerhet.

Liv Strömquist slog igenom 2005 med succédebuten Hundra procent fett och har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges viktigaste serietecknare och kulturpersonligheter. Hennes serier är flerfaldigt prisbelönade, översatta till närmare tjugo språk och har dramatiserats flitigt.

Boka

Prisinformation

Fri entré men biljett krävs

Hitta hit