Pearl

Burträsk, Skellefteå

Sätt dig ned. Andas. Ta en paus från allt och låt dig omslutas av Fraukes magiska värld. I en kombinerad filmvisning och dansföreställning följer du en berättelse som går igenom de sex sinnena; smak, syn, doft, hörsel, känsel och balans.

Det blir en visuell och storslagen upplevelse där gränserna mellan det vackra och det fula är befriande flytande. I Pearl utforskar Frauke den dolda skönheten. En strålande kraft inuti ett mörkt skal. 

Vi följer en kvinnas verklighet, den faktiska och den upplevda, och hur hon transformeras och hittar tillbaka till sig själv. En berättelse med stark koncentration av känslor, spänning och närvaro.

Butoh är en avantgardistisk form av dansteater som skapades i Japan i slutet av 1950-talet. Ju fler internationella koreografer som arbetar med konstformen desto fler olika riktningar fortsätter den att utvecklas i.

Den svenska koreografen Caroline Lundblad, med artistnamnet Frauke, är erkänd för sin alldeles egna skandinaviska ingång. Kontakten med Japan är en förutsättning för hennes skapande. I Kyoto, Japan gör hon sin konstnärliga research, som ligger till grund för ett eget vokabulär och uttryck. I Pearl finns det influenser från den japanska traditionella Noh teatern, som Caroline studerar hos en mästare.

En stor del av det konstnärliga teamet är baserade i Japan, bland andra filmregissören Yusuke Kitaguchi och scenografen och kostymdesignern Ryo Onishi. Pearl blir en modeälskares dröm med flera exceptionella kostymbyten. Musiken görs av Daniel Troberg, baserad i Los Angeles.

”I butoh gör man inte en rörelse, man blir en rörelse. När jag skapar dans tänker jag att min kropp ska ta form av det jag gestaltar:”
Koreograf Caroline Lundblad / Frauke

"Jag har aldrig mött någon som inte vill återvända till Fraukes sagolika värld."
Cecilia Suhaid Gustafsson, konstnärlig ledare dans

Foto: Yusuke Kitaguchi

Boka
12mar 19:00

Kontaktinformation

Skelleftevägen 1
Burträsk
Kontaktperson: Marina Lundmark
Telefon: 070-6814409

Arrangör: Burträsk riksteater och musikförening

E-post: marina@lundmo.com
Hemsida: https://www.riksteatern.se/...

Prisinformation

Scenpass, 200 kr
Ungdom/Student 125 kr
Vuxen 250 kr

Hitta hit