Bli högläsare!

Skellefteå

Välkommen på ledarutbildning för dig som vill bli högläsare i grupper, exempelvis på något av Skellefteå kommuns vård- och omsorgsboenden!

Under utbildningen går vi igenom hur det funkar att vara högläsare och vad högläsning kan betyda för individer som själva inte  kan läsa litteratur.

Utbildningen är gratis för dig som vill bli ideell högläsare i Bilda. Sista anmälan 23/8. Anmäl dig på länken Bli högläsare!

Möjlighet finns för dig som vill gå kursen som fortbildning i din tjänst på ett boende, eller för högläsningscirklar med ett annat studieförbund. Kursavgiften är i så fall 1000 kr. Kontakta johannah.jonsson@bilda.nu för denna lösning.

Anmälan gäller hela utbildningen.

Fikaavgift 30 kr/gång.

Träff 1 Tisdagen 27/8 i Bildas Lokal på Stationsgatan 15. Grundläggande kunskap. Hur leder man en grupp? Praktisk högläsning och möte med en högläsare.

Därefter 3 ytterligare träffar de kommande tisdagarna med följande innehåll.

Träff 2  i Bildas lokal. Praktisk högläsning, sedan besök på Stadsbiblioteket. Hur väljer man litteraturen?

Träff 3  i Bildas Lokal. Metodtips. Praktisk högläsning.

Träff 4 Att vara ledare för en studiecirkel. Grundutbildning i värdegrund och de administrativa redskapen. Utdelning av läsplatser.

OBS! Du låser dig inte till något genom att gå utbildningen, men i slutet av kursen ges ni som deltagare möjlighet att få testa att leda en studiecirkel i högläsning på boende 5 gånger.

Detta kan resultera i en givande fritidssysselsättning för lång tid framöver!

Insatsen som högläsare via Studieförbundet Bilda är ideell. I dagsläget har Bilda ett antal aktiva högläsare på olika boenden. Vi ordnar träffar med högläsarna för att fortsätta stärka ledarrollen.

Läs mer:

Bli högläsare | Studieförbundet Bilda

Välkommen in med din anmälan!

Hitta hit