Författarsamtal: Johanna Rubin Dranger

Trappscenen, Sara kulturhus, Skellefteå

Joanna Rubin Dranger vann Nordiska rådets litteraturpris 2023 för sin tecknade dokumentärroman Ihågkom oss till liv, där hon gräver i sin judiska släkts historia och söker förklaringar till den tystnad som omgett den. Vad hände egentligen de släktingar som ”försvann” under andra världskriget?

Boken består av sex olika berättelser som vävs in i varandra, och visar på judiskt liv och människoöden över flera världsdelar under mer än ett århundrade. Illustrationer varvas med text, foton och dokument, och skildrar dels hennes egen familjeberättelse, dels vad som hände i stort i Europa och världen under andra världskriget.

Med sin unika förmåga att enkelt och slagkraftigt skildra vår existens berättar Joanna Rubin Dranger om det allra svåraste på ett sätt som både drabbar och ger oss nya insikter. Hon skriver om familjen, Förintelsen, att bli avskuren från sin historia och om allas vårt gemensamma ansvar att bära de tystades liv vidare. Nu har du möjlighet att höra henne berätta om sin bok och arbetet bakom den.

Fri entré men biljett krävs

Boka
23apr 18:00 - 19:30 Trappscenen, Sara kulturhus

Kontaktinformation

Torggatan 7
Skellefteå
Kontaktperson: Maria Asserud
Telefon: 0910-715615

Arrangör: Västerbottensteatern AB

E-post: maria.asserud@vasterbottens...
Hemsida: vasterbottensteatern.se

Prisinformation

0 kr

Hitta hit