Artist talk mellan Bea Szenfeld och Karin Kakan Hermansson

Utställningshall, Sara kulturhus, Skellefteå

På lördag den 24 augusti adderas också pågående utställning Haute Papier med nya verk ex Szenfelds första större konstinstallation At Least We Have Dogs.

Med anledning av konstnären och designern Bea Szenfelds utställning Haute Papier arrangerar Skellefteå Konsthall ett konstnärsamtal med Bea Szenfeld som leds av Karin Kakan Hermansson. 

Moderator: Karin Kakan Hermansson 

Dag: Lördag 24 augusti 

Tid:  

18.30 Öppning av utställning med dansperformance av Dansväxthuset, Skellefteå Dans - och balettförening  

18:45 Artist talk (ca 45 min) 

Plats: Utställningshallen, Sara kulturhus 

Förboka plats: https://simplesignup.se/event/217314 

Fri entré.

Sista anmälningsdag: 23 augusti

Arr: Skellefteå Konsthall  

Bea Szenfeld född 1972 i Polen och verksam i Stockholm är utbildad vid Beckmans designhögskola. Hennes verk har ställts ut på bl.a. Dunkers kulturhus, Röhsska museet, Liljevalchs konsthall och Somerset House i London samt ingår i samlingarna hos bl.a. Statens konstråd, Kulturen i Lund och Nordiska museet.  Hon har mottagit en rad priser, däribland H&M:s designstipendium, TV3 Fashion House, Årets blickfång vid Elle-galan och Konstnärsnämndens arbetsstipendium. Szenfeld sommarpratade i Sveriges Radio 2014 och stod för den konstnärliga utformningen av Polarprisceremonin i Stockholm 2015. Hon sitter bland annat i juryn för Ung Svensk Form och styrelsen för Stockholms Hantverksförening. Förutom Haute Papier på Skellefteå Konsthall är hon aktuell med att delta med ett verk på MET museets modeutställning i NY. 

Kakan Hermansson är född 1981 i Lund och verksam i Stockholm. Kakan är utbildad konstnär och tog sin examen på keramik och glas 2012 vid Konstfack, där hon numera är adjunkt sedan 2015. I sitt konstnärskap driver hon frågor kring kön, våld, klass och sexualitet och var med och startade den feministiska konstnärsgruppen ”Den nya kvinnogruppen” som bildades som en motreaktion mot den manliga konstscenen. Hon jobbar huvudsakligen i keramik men också med glas och video.  

Förutom sitt konstnärskap är hon programledare, föreläsare, författare och DJ. År 2016 kom hennes självbiografiska bok Hela Kakan och samma år lanserades hennes populära podd Under huden.  Kakan har sedan 2008 medverkat i ett flertal program för både tv och radio. Tillsammans med Julia Frej har hon lett pratshowen Kaka på Kaka, varit jurymedlem i underhållningsprogrammet Talang samt har tillsammans med Olof Wretling spelat med i bla Julkalendern Tusen år till julafton och Bye Bye Sverige. Förutom att hon varit värd för Sommar i P1 har hon tävlat två gånger i TV-programmet På spåret tillsammans med sin far samt lett Elle galan hela sju gånger. 

Boka
24aug 18:30 - 19:30 Utställningshall, Sara kulturhus

Kontaktinformation

Kanalgatan 43
Skellefteå
Kontaktperson: skellefteakonsthall@skelleftea.se
Telefon: 0910-735000

Arrangör: Skellefteå Konsthall

E-post: skellefteakonsthall@skellef...
Hemsida: www.skelleftea.se/skellefte...

Prisinformation

Fri entré. Anmälan krävs.

Hitta hit