Isbanan för Race of Champions Snow & Ice 2022 i Piteå
Rally Sweden 24-27 februari 2022

Boende för Rally Sweden 2022

Mellan den 24-27 februari är det dags för Rally Sweden att inta Umeå för första gången. Umeå är ny värd för Rally Sweden som alltså bytt stad för att kunna säkerställa ett stabilt vinterklimat för ett vinterrally i snöskrud. Då VM-tävlingen Rally Sweden lockar en stor publik finns många attraktiva boenden i omkringliggande områden, men med de korta avstånden här i norr finns flera boendeanläggningar endast en kort körväg från Umeå. 

 

När du väljer ett boende i Skellefteå för ditt besök till Rally Sweden 2022 får du ett bekvämt boende och en snabb resväg på ca 1.5 timmes körväg till själva tävlingen. 

 

Upptäck Norrland

Passa på att se mer under ditt besök till Rally Sweden i norra Sverige och upptäck Skellefteå. Här hittar du allt du kan tänka dig under ett besök till Norrland. Åk hundsläde, rid islandshästar genom skogen, ta chansen att se norrsken eller åk på älgsafari. Allt det och mycket mer hittar du här i Skellefteå.

Det fossilfria rallyt

Sedan 2019 har Rally Sweden haft en vision om att vara ett helt klimatneutralt sportevenemang. De har, tillsammans med klubbar, partners, forskning och framtidens energi kommit en bit på vägen. Det handlar om att kunna bedriva motorsport på ett hållbart sätt, vilket kan vara knepigt ibland då såväl motorsport som evenemang gör avtryck på miljön. 

 

2022 kommer rally-VM vara först ut i global motorsport att kombinera hybridmotorer med fossilfria bränslen vilket innebär ett stort steg in i framtiden. Införandet av hållbar hybridteknik markerar en av de största milstolparna i sportens historia. Bränslet i sig är en blandning av avancerade biobränslen och innovativa e-bränslekomponenter vilket gör WRC till en ledare inom hållbar motorsport.

 

Rally Sweden i norra Sverige

Vi tycker att det är väldigt spännande att Rally Sweden äger rum i Umeå 2022. Det är det perfekta tillfället att visa världen hur fantastiskt Norrland kan vara. Vi i Skellefteå har många olika boenden tillgängliga för dig. Med ett tidsavstånd på ca 1 och en halv timme mellan Skellefteå och Umeå erbjuder våra hotell en bekväm vistelse för ditt besök i Rally Sweden i Umeå 2022. Och när du är här, varför inte förlänga din vistelse och uppleva de nordiska vintrarna själv? Vilken vinterupplevelse finns på din lista? Kanske vill du åka hundspann, se en älg, ta chansen att se norrskenet eller åka isländska hästar genom ett vinterunderland? Vi har aktiviteterna för dig.