Sara Lidman - 100 år av outsinlig inspiration

I år firar vi en av Sveriges mest inflytelserika författare, Sara Lidman, som skulle ha fyllt 100 år om hon varit i livet. Sara Lidman var en stark opinionsbildare som inte gav vika för motstånd. Hon hade egenskapen att se människor och ville ge alla en röst, särskilt de utsatta eller åsidosatta. Denna kärlek till människan genomsyrar också hennes romaner som ger läsare en unik inblick i svensk historia och de utmaningar varje by möter, oavsett var i världen den är.

 

Detta jubileumsår kommer att fyllas med en mängd aktiviteter och evenemang som hyllar Sara Lidmans minne och verk. I Missenträsk, Sara Lidmans hemby, finns utställningen Sara i byn – byn i världen och i Sara kulturhus, ett hus uppkallat efter Sara Lidman, kommer en rad aktiviteter att äga rum under året. Välkommen att fira Sara Lidmans 100-årsjubileum i Skellefteå!

Välkommen till Sara i byn

Läs om Sara, se Sara, lyssna till Sara. Gå in i hennes värld. Slå dig ner en stund för en kopp kaffe och läs artiklar, tal och böcker av Sara. Låt dig hänföras av ett vidunderligt språk och ett livslångt engagemang. Välkommen till Missenträsk!

Sara Kulturhus

Författaren Sara Lidman har fått ge namn åt Skellefteås nya kulturhus. Och precis som Sara ska norra Sveriges nya landmärke andas kreativitet, mod och viljan att tänka nytt. Välkommen till Skellefteås nya vardagsrum, idag, i morgon eller de närmsta 100 åren.

Populära evenemang - Sara Kulturhus

Visa alla evenemang