Visit Skellefteå söker kommunikatör och webbredaktör

Visit Skellefteå söker en kommunikatör och webbredaktör. Rollen innebär att du ansvarar för textproduktion både internt och i form av leverans till olika samarbetspartner. Det handlar om nyhetsbrev, pressmeddelanden, att skriva för webben och att leverera texter, bl a till olika magasin. Du blir kommunikatör för en stor utvecklingsprocess (BID) för stadskärnan som Visit Skellefteå ansvarar för att projektleda. 

Webbredaktörsdelen omfattar även att sköta webben i Umbraco och hjälpa våra medlemsföretag med deras innehåll i verktyget Basetool (som vår webb bygger på) samt att göra annonser i Google Ads och mäta våra insatser med hjälp av Google Analytics.

Vi söker en person med hög digital kompetens, gärna med erfarenhet av att arbeta med data- och insiktsdriven marknadsföring, du gillar att arbeta både strategiskt och operativt, har goda kunskaper i att formulera text samt en känsla för bild och form. Du har goda kunskaper i MS Office, Adobe Creative och erfarenhet av att arbeta i olika CMS. Du har högskoleutbildning eller motsvarande kompetens med inriktning mot kommunikation. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Du blir en del av ett kommunikationsteam på tre personer. Kommunikationsteamet är en bolagsgemensam resurs som servar våra olika affärsområden med content, marknadsföringsinsatser, pressmeddelanden och liknande. Vi arbetar inom tre huvudsakliga affärsområden; handel & stadskärneutveckling, privatturism samt möten & evenemang. Dessutom driver vi Skellefteå Turistcenter.

Visit Skellefteå ägs gemensamt av Skellefteå kommun (49%) och näringslivet (51%), genom 260 medlemsföretag. Vårt huvuduppdrag är att utveckla och positionera Skellefteå inom turism, handel, möten och evenemang. Vi verkar för att Skellefteå blir ett hållbart, attraktivt besöksmål och en självklar bostadsort.

Tjänsten är ett vikariat på heltid under 1 år, med start 1 september 2023.

Sista ansökningsdag är 30 juni, men rekrytering sker löpande så vänta inte med att skicka in ditt personliga brev och CV.

 

Ansökan skickas till: 
Maria Broman, VD 
maria.broman@visitskelleftea.se 
070-726 02 04 

Frågor om tjänsten skickas till:
Ethel Engman, kommunikatör och webbredaktör 
ethel.engman@visitskelleftea.se
073-216 38 74