Så reser du till och inom Skellefteå

Det är enkelt att ta sig till Skellefteå, och oavsett ifall du kommer för årets stora kongress, ett efterlängtat möte, ett sportevenemang eller en konsert, som entusiastisk turist eller hemvändare så är du hjärtligt välkommen! Res enkelt hit antingen via norrlandskusten genom goda buss- och tågförbindelser med Stockholm, eller med flyg till vår gröna flygplats.

Flyg 

Skellefteå kommun har, som en av de första kommunerna i landet, fattat beslutet att klimatreducera inrikes flygresor från Skellefteå Airport genom användningen av fossilfritt flygbränsle. Skellefteå Airport driver, tillsammans med bland andra Skellefteå Kraft, Northvolt, InnoEnergy och Skellefteå Science City, utvecklingen av framtidens fossilfria transporter. 

Elbussar går i anslutning till alla flyg och tar ca 20 minuter in till centrum.

SAS

BRA 

Flygbuss - SAS & BRA

 

RyanAir 

Flyggbuss - Ryanair

 

Tåg

Du åker enkelt tåg direkt från Centralen i Stockholm. Här finns stationer i Bastuträsk och Jörn, där tågbuss till Skellefteå centrum går i anslutning till alla tågankomster till Bastuträsk station. Du kan även åka till Umeå tågstation, och åka buss sista biten. När du bokar biljett via SJ hjälper deras reseplanerare dig automatiskt med alla biljetter.

SJ

 

Buss 

Mellan Stockholm Cityterminal och Skellefteå Busstation går en reguljär busslinje. Smidigt för den som vill slippa någon transfer och resa från stadskärna till stadskärna.

Tapanis buss