Så reser du till och från Skellefteå

Det är enkelt att ta sig till Skellefteå, och oavsett ifall du kommer för årets stora kongress, ett efterlängtat möte, ett sportevenemang eller en konsert, som entusiastisk turist eller hemvändare så är du hjärtligt välkommen! Vår flygplats Skellefteå Airport ligger bara 20 minuters bilfärd från centrum och det finns goda bussförbindelser och tågförbindelser som binder samman Stockholm och Skellefteå via norrlandskusten.

FLYG TILL OCH FRÅN SKELLEFTEÅ

Flygresan från Arlanda med SAS tar ca en timme, lika lång tid som den genomsnittliga stockholmaren lägger på sin dagliga pendling till jobbet. Skellefteå kommun har, som en av de första kommunerna i landet, fattat beslutet att klimatreducera inrikes flygresor från Skellefteå Airport genom användningen av fossilfritt flygbränsle. Skellefteå Airport driver, tillsammans med bland andra Skellefteå Kraft, Northvolt, InnoEnergy och Skellefteå Science City, utvecklingen av framtidens fossila transporter. Under 2021 kommer dessutom laddinfrastruktur för elflyg installeras.

Flygbussar till centrala stan går i anslutning till alla flyg och tar ca 20 minuter. De gör stopp vid alla större cityhotell. Givetvis finns även taxi.

TA TÅGET DIREKT FRÅN CENTRALEN

Med tåg från Stockholm åker du antingen till Umeå och sedan med buss vidare till Skellefteå, eller till någon av tågstationer i Bastuträsk eller Jörn, bägge två ca 55 km från Skellefteå. In till stan tar du dig enklast med buss eller taxi. Från och med april 2022 kan du åka tåg från Stockholm C till centrala Skellefteå. 

NATTBUSS FRÅN STOCKHOLM TILL SKELLEFTEÅ

Mellan Stockholm Cityterminal och Skellefteå Busstation går en reguljär busslinje som går att boka via tapanis.se. Smidigt för den som vill slippa någon transfer och resa från stadskärna till stadskärna.