Njut av Skellefteås kust & skärgård Höga klippor och djupa vikar karaktäriserar vår del av Bottenviken. På flera platser kan du få känslan av att vara i det yttersta havsbandet trots att en står kvar på fastlandet. Ett paradis för dig som vill upptäcka vår fina skärgård helt enkelt! Läs Skärgårdsguiden Se alla guider

Din guide till Skellefteå

Skellefteå är en fantastisk stad som bjuder på fler upplevelser, smaker och arrangemang än du kan hinna med. Äventyrliga utflykter i skärgård och på landsbygd, västerbottniska smaker från lokala producenter och gårdar. Lugn bara lugn, vi hjälper dig att planera! Välkommen!

Upplev Skellefteå på ett säkert sätt

Det är viktigt att vi tillsammans hjälps åt att följa de riktlinjer som finns. Det är också viktigt att tänka på att vi vill ha ett levande Skellefteå även när pandemin är över. Se hur våra lokala företag har anpassat sina verksamheter för att du tryggt och säkert ska kunna handla, äta gott och genomföra aktiviteter även i dessa tider.

Tillsammans tar vi oss igenom detta.

Låt dig inspireras

Så trevligt att du har scrollat ända hit. Är det så att du vill hitta ännu mer inspiration inför din vistelse i Skellefteå? För att hjälpa dig har vi låtit Skelleftebor, både de som fötts här och de som flyttat hit, berätta om Skelleftå genom deras egna ögon. 

Senaste nytt från Instagram