Evenemangsstaden Skellefteå

Varmt välkommen till evenemangsstaden Skellefteå! Här anordnas stora arrangemang som exempelvis 10-Mila, Midnattssolsloppet, Nordsken och Trästockfestivalen, men även mindre evenemang som slöjdkvällar, teaterföreställningar och vernissage av modern konst. Sara kulturhus alla scener lockar så väl stora turnéer och shower som nya besökare till staden.
Vi följer de rekommendationer och beslut som utfärdas av myndigheterna för att begränsa smittspridningen av covid-19. Vaccinbevis kommer därför fr.o.m 1/12 krävas av alla besökare över 18 år till evenemang med fler än 100 publikplatser. Läs mer på folkhalsomyndigheten.se

För dig som evenemangsarrangör

Skellefteå växer som evenemangsstad med arrangemang som SM-Veckan, Melodifestivalen, Midnattssolsloppet, Trästockfestivalen och Stadsfesten. Genom evenemang lockar vi besökare till Skellefteå, och bidrar till att stärka stadens attraktivitet. Här ska det vara enkelt att arrangera evenemang, och vi finns här för att hjälpa dig.

Tipsa oss om evenemang

Är du en nyetablerad arrangör, eller en förening med endast enstaka evenemang per år? I så fall kan ni använda vårt formulär för att tipsa om era evenemang. Arrangörer med flera evenemang per å bör registrera sig hos Basetool för att själv kunna lägga till och administrera sina evenemang.